Share
În anul 2020, Episcopia Maramureșului și Sătmarului a oferit sprijin pentru 13.911 persoane, iar cheltuielile totale s-au ridicat la suma de 1.628.216,00 RON

În anul 2020, Episcopia Maramureșului și Sătmarului a oferit sprijin pentru 13.911 persoane, iar cheltuielile totale s-au ridicat la suma de 1.628.216,00 RON

Sâmbătă, 6 februarie, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare a avut loc întrunirea membrilor Adunării Eparhiale.

A fost analizată întreaga activitate a eparhiei, pe anul 2020, sub aspect economic, administrativ, cultural, patrimonial, social-filantropic, teologic-educaţional, canonico-juridic şi monahal.

În ceea ce privește aspectul social-filantropic, situația a stat astfel în anul precedent:

„2020 a fost anul care ne-a oferit prilejul să ducem mai departe purtarea noastră de grijă față de semenii noştri aflaţi în situaţii sociale precare și să ne manifestăm faptele milei creștine, întăriţi în convingerea că orice act de milostenie făcut către unul dintre semenii noştri este primit şi răsplătit de Dumnezeu.

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, prin Sectorul social-filantropic și misionar, a desfășurat mai multe proiecte sociale la nivelul Centrului Eparhial, protopopiatelor, parohiilor, mănăstirilor și asociațiilor în perioada stării de urgență, sub deviza „Catedralele ajută Spitalele”. Astfel, Episcopia noastră a realizat faceri de bine în această perioadă în valoare de 518.560 RON, acestea constând în două aparate de ventilare mecanică VG 70 care au fost donate spitalelor din Maramureș și Satu Mare. De asemenea, spitalele din cuprinsul eparhiei au fost sprijinite cu măști de unică folosință și halate de unică folosință.

Tot în această perioadă, aproximativ 3.986 de persoane au fost sprijinite cu pachete alimentare, produse igienico-sanitare și plata unor facturi”, transmite Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.

Totodată, episcopia noastră desfășoară prin protopopiate și parohii în fiecare an câteva proiecte sociale cu caracter permanent:

  • Proiectul „Construiește o casă, zidește suflete”, proiect care își propune construirea unei case în fiecare protopopiat pentru un caz stringent, și care a reușit, în acest an să ajute un total de 30 de cazuri cu o situație precară, din care patru au beneficiat de reconstrucția totală a casei. Totodată, trebuie reținut faptul că pe cuprinsul celor opt protopopiate a fost strânsă suma de 473.464 RON pentru derularea acestui proiect;
  • Proiectul „Ghiozdanul micuțului creștin”, prin care au fost oferite ghiozdane si rechizite în valoare de 88.975 RON pentru un număr de 1.127 elevi;
  • Proiectul „Îmbracă un copil de Sfintele Sărbători de Paști”, din care au beneficiat 797 de copii și adulți, reprezentând haine și alimente în valoare de 77.967 RON;
  • Proiectul „Oferă un dar de Sărbătorile Nașterii Domnului”, prin care s-au acordat cadouri care au constat în alimente, bani și haine, în valoare de 299.650 lei, de care au beneficiat un număr de 6.718 persoane.

De toate activitățile și proiectele amintite au beneficiat un număr de 13.911 persoane, iar cheltuielile totale s-au ridicat la suma de 1.628.216,00 RON. Totalul tuturor activităţilor sectorului social-filantropic însumează valoarea de 3.284.870,66 RON, având un număr de 28.859 de beneficiari.

1 Comentariu în această postare

  1. Fantastic , în medie 115 RON de persoană . O sumă fabuloasă pentru preabucuroșii preoți . Felicitări !!!!!!

    Răspunde

Lasă un comentariu