Share
Importanța cursului de prim ajutor: O elevă de la Liceul de Transporturi Auto din Baia Sprie a salvat viața unui bărbat care a făcut o criză de epilepsie (FOTO)

Importanța cursului de prim ajutor: O elevă de la Liceul de Transporturi Auto din Baia Sprie a salvat viața unui bărbat care a făcut o criză de epilepsie (FOTO)

Toată lumea știe cât de important e să oferi primul ajutor într-o situație critică, iar astfel de cursuri ar trebui să fie implementate în cât mai multe unități de învățământ. Așa cum e și la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie.

Roadele implicării elevilor acestui liceu în diferite activități și proiecte educaționale se văd în situații dintre cele mai neașteptate.

Mai exact, miercuri, 16 martie, o elevă a avut prezență de spirit și curajul de a interveni și acorda primul ajutor unui bărbat care suferise o criză de epilepsie. Starea victimei a fost stabilizată până la sosirea ambulanței.

„Este vorba de o elevă din clasa a IX-a A de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie, care a acordat prim ajutor, ieri după-masă, unei persoane care a făcut o criză de epilepsie în stația de autobuz.

Această elevă are cunoștințele necesare de la cursul de prim ajutor care se organizează extracurricular în liceul nostru prin proiectul „Prim ajutor în școală”, inițiat de Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare. Acest curs se face la noi la școală pentru elevii de gimnaziu și pentru cei de liceu. Separat, pe categorii diferite de vârstă. Anul acesta a început și se ține săptămânal o dată, câte două ore. Vin copiii care doresc. Această elevă, Ioana Soplonțai, este foarte activă, foarte atentă, e minunată fetița.

Ieri a fost acea situație, iar ea a recționat foarte bine. A intervenit când a văzut că acea persoană se zbătea pe jos, a cerut și ajutorul celor din jur. S-a descurcat minunat. Domnul doctor Ghenadie Iustin de la Serviciul de Ambulanță Județean Maramureș, sosit la locul intervenției, a felicitat-o remarcând importanța implicării elevilor în număr cât mai mare în astfel de proiecte.

Acesta este scopul proiectui, dezvoltarea lui în cât mai multe școli din județ și țară”, a declarat Erika Lazslo, profesor și director adjunct al Liceului Auto Baia Sprie și coordonatorul Serviciului Maltez din Baia Mare.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Silaghi Alexandru

    Da,foarte bine a intervenit,bravo !!!

    Răspunde

Lasă un comentariu