Share
Imagini spectaculoase: O mare de… căluți de mare, surprinsă în Portul Constanța (VIDEO ȘI FOTO)

Imagini spectaculoase: O mare de… căluți de mare, surprinsă în Portul Constanța (VIDEO ȘI FOTO)

Imagini spectaculoase realizate de scafandrul militar Pascale Roibu. O mulțime de căluți de mare au fost filmați și fotografiați în Portul Constanța. 

Cel care a surprins imaginile, Pascale Roibu, a lansat mai multe cărți dedicate activității de scafandru și descoperirilor făcute. Căluții de mare este un pește marin de 8-18 cm din familia Syngnathidae și o specie protejată în Marea Neagră.

Conform wikipedia.ro, este răspândit în lungul coastelor europene ale Oceanului Atlantic de la Insulele Britanice și Țările de Jos până în Maroc, Insulele Canare, Madeira și Azore, și în apropierea coastelor din Marea Mediterană și Marea Neagră. Culoarea corpului este cafeniu-roșcat sau brun-negricios, abdomenul cenușiu sau albicios.

Corpul este răsucit în regiunea dinainte a capului și în regiunea cozii și comprimat lateral, cu coada îngustă și prehensilă, cu care se prinde de plantele acvatice. Întreg corpul este acoperit cu plăci osoase. Înotătoarea codală lipsește. Înotătoarea dorsala are marginea rotunjită. Capul prevăzut cu tubercule este fixat pe trunchi în unghi drept, având o creastă la ceafă și un bot tubular. Capul și botul tubular seamănă cu capul unui cal, fenomen unic în clasa peștilor. Trăiește în apropierea coastelor, la adâncimi mici, printre tufele de alge sau de iarbă de mare (Zostera, Posidonia), ținându-se încârligat cu coada de acestea și cu restul corpului drept, vertical. Înoată în poziție verticală. Se hrănește cu alge și mici crustacei.

Femela depune în mai-iulie până la 400-500 icre, de forma unor pere, în punga incubatoare de pe partea ventrală a masculului, unde stau 4 săptămâni. După trecerea acestui termen, masculul deschide punga și dă libertate puilor, fără a se mai îngriji de ei. Nu are importanță economică. În unele țări se usucă și se comercializează ca „ornament” sau „amintire” curioasă. Se poate folosi ca pește de acvariu, cu apă marină, a mai notat wikipedia.ro. Vezi Video AICI în curând!

DirectMM.ro

Video și foto credit – Pascale Roibu


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu