Share
Iată avem și premieră: În județul Maramureș în municipiul Sighetu Marmației acum este funcțională prima stație meteorologică automată! Informații în timp real!

Iată avem și premieră: În județul Maramureș în municipiul Sighetu Marmației acum este funcțională prima stație meteorologică automată! Informații în timp real!

Iată avem și premieră: În județul Maramureș în municipiul Sighetu Marmației acum este funcțională prima stație meteorologică automată! Informații în timp real!

DirectMM.ro vă anunța în luna februarie despre faptul că un proiect inedit derulează Meteo Sighetu Marmației în acea perioadă, iar reprezentanții paginii de socializare invită pasionații să participe activ la acesta.

La acel moment aria municipiului Sighetu Marmației nu avea nici o stație meteo care să transmită date în timp real, online, în sistemul internațional (deși are o stație oficială, subordonată Administrației Naționale de Meteorologie), astfel încât locuitorii regiuni nu puteau beneficia de date și de prognoze meteorologice instant. Singurele stații meteo automate care funcționau în județul Maramureș erau cele din Baia Mare și Ruscova (ultima fiind particulară).

„Celelalte trei stații meteo oficiale existente în județ (Sighet, Ocna Șugatag, Iezer și Târgu Lăpuș), nu emit, niciuna, date în timp real în mediul online. Problema este că ambele stații automate existente sunt situate dincolo de munți: între cea de la Baia Mare și zona Sighet se ridică masivul Gutâi, iar între cea din Ruscova și Sighet, masivul Hera. Din acest motiv, întreaga zonă depresionară adiacentă Sighetului, cu cca 100.000 locuitori, de pe văile Tisei, Marei, Cosăului, Ronei și Izei inferioare, nu beneficiază de prognoze meteorologice acurate și instant. Intenționăm achiziționarea, din donații, a trei stații meteo automate, care vor fi instalate în diferite puncte din municipiu, pe proprietățile unor voluntari.

Aceste stații vor transmite în permanență date meteo reale, vor efectua prognoze meteo cât mai precise și vor contribui la crearea unei baze de date istorice cu parametri meteo înregistrați. Vă invităm să donați pentru ca și zona Sighetului, din inima Maramureșul istoric, să aibă o rețea de stații meteo moderne, funcționale și utile tuturor! În spatele acestui proiect se află Sorin Hotea și Teofil Ivanciuc. Pentru detalii suplimentare nu ezitați să ne contactați!”, arată Meteo Sighetu Marmației în februarie 2022.

Situați s-a schimbat de curând. Reprezentanții Meteo Sighetu Marmației au obținut fondurile necesare pentru stația meteorologică automată, au achiziționat-o, iar acum aceasta este funcțională.

„Săptămâna trecută, joi, am trimis încă o dată anunțul cu proiectul nostru și am fost plăcut surprinși de rezultate. Am primit pe loc o donație consistentă, așa că vineri am și dat comanda de prima stație meteo automată. Aceasta a ajuns la noi ieri și a și fost instalată și conectată. Mai sunt mici detalii de reglat, dar stația e funcțională în rețeaua Wunderground.com. Linkul stației este: https://www.wunderground.com/dashboard/pws/ISIGHE1. Puteți să salvați acest link sau puteți să instalați aplicația Wunderground și acolo să căutați și să adăugați la favorite stația cu codul ISIGHE1. Oricum, vă mulțumim pentru implicare și abia așteptăm să dăm drumul și celei de-a doua stații, cândva săptămânile viitoare”, arată acum Meteo Sighetu Marmației. Iată cum puteți accesa datele stației meteo automate din Sighet! Accesăm adresa stației: https://www.wunderground.com/dashboard/pws/ISIGHE1. La deschidere, temperaturile sunt afișate în grade Fahrenheit. Schimbăm în grade Celsius din meniul de setări, unde alegem °C. Acum avem datele afișate corect, în pagina stației având la dispoziție parametrii măsurați în timp real, dar și toată baza istorică de date din momentul instalării stației, cu analize și grafice. Un video ajutător este AICI!

C.Ț.

Citește și

Fii și tu ajutor: În județul Maramureș în municipiul Sighetu Marmației s-a inițiat importantul demers, de a achiziționa trei stații meteo automate! Iată de ce!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu