Share
Iarnă în Maramureș: Strat de zăpadă de până la 36 centimetri și vânt de până la 76 km/h. Cum se circulă pe principalele șosele din județ

Iarnă în Maramureș: Strat de zăpadă de până la 36 centimetri și vânt de până la 76 km/h. Cum se circulă pe principalele șosele din județ

Vremea a fost deosebit de calda pentru aceasta perioada. Cerul a fost mai mult noros. In cursul zilei, pe arii relativ extinse a plouat, iar in zona montana inalta a nins. Noaptea local, iar la munte a nins.

Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 9,8 l/mp la Cavnic. Vantul a suflat slab la moderat cu intensificari in zona montana inalta de pana la 76 km/h spulberand zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 6 grade la Targu Lapus si 10 grade la Baia Mare.

Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la statia meteo Iezer -1 grad, Cavnic si Targu Lapus 0 grade, Sighetu Marmatiei 1 grad. Stratul de zapada este prezent in zona montana si pe arii restranse in rest, si masoara 36 cm la statia meteo Iezer, 13 cm la Baiut, 12 cm in Pasul Gutai, 11 cm la Cavnic, 9 cm la Firiza, 3 cm la Targu Lapus.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice din judet este curat si umed. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 9 utilaje si au raspandit 50 tone de material antiderapant pe:DN 18 si DN 18B. Cerul este acoperit, cad precipitatii sub forma de ploaie. Vizibilitatea in trafic este buna, vantul prezinta intensificari temporare pe creste. Vremea se va raci accentuat fata de zilele precedente astazi in judet.

Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse vor cadea precipitatii mixte care treptat se vor transforma in ninsoare. La munte va ninge si se va depune strat nou de zapada. Izolat, la munte, cantitatile de apa vor depasi 10-15 l/mp. Vantul va sufla in general moderat cu intensificari temporare in cursul zilei, cu viteze in general de 50-60 km/h, iar in zona montana inalta vor depasi 80-90 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 7 grade, iar cele minime intre -4 si -1 grad.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu