Share
Iarnă în Maramureș: Indicele de răcire a atins din nou -32 grade Celsius la stația meteo Iezer. Stratul de zăpadă este de până la 61 cm în județ

Iarnă în Maramureș: Indicele de răcire a atins din nou -32 grade Celsius la stația meteo Iezer. Stratul de zăpadă este de până la 61 cm în județ

Este iarnă în toată regula în Maramureș! Valorile termice sunt extrem de scăzute, caracterizând o vreme geroasă în regiunea noastră. Indicele de răcire a atins, din nou, -32 grade Celsius, exact ca noaptea anterioară. Acesta reprezintă o măsură a temperaturii resimțite și depinde de temperatura aerului și de viteza vântului. Acest indice este o mărime adimensională, fiind exprimat în „unități”.

Vremea a fost rece, geroasa noaptea si dimineata. A nins in cursul noptii si in aceasta dimineata. Vantul a prezetat intensificari temporare de pana la 56 km/h pe creste, unde a viscolit ninsoarea si a spulberat zapada. Temperaturile maxime au avut valori cuprinse de -4 grade in Baia Mare, -5 grade la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la statia meteo Iezer -15 grade, Cavnic si Targu Lapus -12 grade. Ieri la statia meteo Iezer s-a atins indicele de racire -32 grade, din nou.

Zapada framantata, cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste depusa pe carosabilul sectoarelor de drumuri nationale. Pe DN18, in Pasul Prislop, stratul de zapada framantata aflat pe partea carosabila masoara intre1-2 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 15 utilaje si au imprastiat 132 tone de material antiderapant pe DN 1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN 18, DN 19, DN 17C, DN 18B. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Nu au fost apeluri/cazuri de persoane fara adapost cu probleme de sanatate, datorita temperaturilor negative.

Stratul de zapada masoara pana la 61 cm la statia meteo Iezer, 28 cm la Cavnic, 20 cm in Poiana Borsa, 15 cm la Baiut, 13 cm in Pasul Gutai si Pasul Prislop, 11 cm la Targu Lapus, 7 cm la Ocna Sugatag, 3 cm in Baia Mare Cerul este acoperit, ninge slab in judet. Vantul prezinta intensificari temporare de pana la 15 km/h in zona inalta de munte. Vizibilitatea in trafic este buna. Vremea va fi rece, local geroasa dimineata si noaptea astazi in judet. Cerul va prezenta innorari temporare, iar pe arii restranse, trecator, va ninge slab. Vantul va sufla slab, la moderat cu intensificari izolate in cursul zilei, iar pe creste va spulbera zapada, au transmis reprezentanții CJSU Maramureș. Temperaturile maxime, vor fi in crestere fata de zilele precedente si vor fi de la -9, -7 la -3 grade, iar cele minime de la -13, -9 la -7 grade.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu