Share
Iarnă în Maramureș: Gheață la mal, pe râurile importante! Curg sloiuri pe Mara și Lăpuș! Strat de zăpadă de până la 61 cm în județ

Iarnă în Maramureș: Gheață la mal, pe râurile importante! Curg sloiuri pe Mara și Lăpuș! Strat de zăpadă de până la 61 cm în județ

Vremea a continuat sa se incalzeasca, dar a ramas rece pentru aceasta perioada, local geroasa noaptea. Cerul a fost temporar noros. Pe arii restranse indeosebi in zona de munte a nins slab. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 2 l/mp la statia meteo Iezer. Vantul a suflat slab, la moderat.

Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -13 grade la statia meteo Iezer si -3 grade la Ocna Sugatag, -2 grade la Targu Lapus, -1 grad la Sighetu Marmatiei si 0 grade la Baia Mare. Izolat in zona montana inalta s-a semnalat ceata. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la statia meteo Iezer -22 grade, -15 grade la Sighetu Marmatiei, Targu Lapus si la Cavnic, -13 grade la Ocna Sugatag, -9 grade in Baia Mare.

Stratul de zapada masoara pana la 61 cm la statia meteo Iezer, 30 cm la Cavnic, 20 cm in Poiana Borsa, 14 cm in Pasul Gutai, 11 cm la Grosii Tiblesului, 8 cm la Sighetu Marmatiei si Baiut, 4 cm la Ocna Sugatag, 1 cm la Targu Lapus si Baia Mare. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost in scadere. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Ruscova, Vaser, Iza si Mara. Curg sloiuri de gheata pe raurile Mara si Lapus. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, au aratat reprezentantii CJSU Maramures.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed, respectiv curat si partial uscat in zona de munte, cu exceptia DN18, in Pasul Prislop, unde intre km 140 si km 180 se gaseste pe partea carosabila un strat de zapada framantata care masoara pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 11 utilaje si au raspandit 58 tone material antiderapant pe DN18, DN19. Cerul este partial acoperit, vantul prezinta intensificari temporare pe creste. Vizibilitatea in trafic este buna, au aratat reprezentantilor CJSU Maramures in informarea din dimineata zilei de marti, 16 februarie.

Vremea va fi rece si astazi, ba chiar va fi local geroasa dimineata si izolat noaptea. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in cursul noptii, se arata in estimarile meteorologilor. Vantul va sufla slab la moderat in regiunea noastra. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -7, -3 si -1 grad/ grade, iar cele minime intre -13, -9 si -7 grade. Incepand de maine se va resimti o noua incalzire, insa aceasta va fi relativ mica si se vor inregistra precipitatii, preponderent sub forma de ninsoare.

C.Ț.

Lasă un comentariu