Share
Iarnă în aprilie: Ninsori, lapovițe, ploi și vânt, așteptate din nou în Maramureș. Au fost emise un cod galben și o informare meteo! Vezi anunțul ANM

Iarnă în aprilie: Ninsori, lapovițe, ploi și vânt, așteptate din nou în Maramureș. Au fost emise un cod galben și o informare meteo! Vezi anunțul ANM

Vremea se va menține mai rece decât ar fi normal în Maramureș la data din calendar, iar colac peste pupăză, mai revin și ninsorile și nu oricum, ci însoțite de vânt, ca atare vom avea parte de viscol la munte.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de specialitate, dar și o atenționare de tip cod galben. Vom vorbi despre precipitații, predominant sub formă de ninsoare, însă cu precădere în zonele montane înalte, acestea fiind influențate de prezența vortexului polar. Sub cod galben se va afla zona montană a Maramureșului, restul aflându-se strict sub informarea meteorologică.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 06 aprilie, ora 21:00 – 08 aprilie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori;intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

Începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

Notă: Precipitații mixte, dar slabe cantitativ, se vor semnala pe parcursul zilei de marți (6 aprilie) și în regiunile nord-vestice. Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 06 aprilie, ora 23:00 – 07 aprilie, ora 18:00
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că va actualiza prezentul mesaj.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu