Share
Hub-ul YMCA din România, în Baia Mare

Hub-ul YMCA din România, în Baia Mare

Eveniment important, sâmbătă, 2 martie, în Baia Mare. A avut loc un eveniment aniversar marca YMCA.

Practic, s-au marcat 20 de ani ai Federației YMCA România și 105 ani de YMCA în țara noastră. Manifestările au avut loc între orele 11,00-14,00.

Prima parte a evenimentului a avut loc în Sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ al Județului Maramureș (intrarea de la Consiliul Judetean Maramureș) și a continuat la YMCA HUB, situat pe strada Gheorghe Șincai nr 31, parter (vis a vis de CJ Maramureș). Aici, s-a plantat Arborele YMCA – un simbol al reînnoirii, creșterii și dezvoltării – ca un Hub YMCA este „născut”, permițând un spațiu fructuos pentru comunitate dezvoltare pentru toți.

”Aniversarea marchează și inaugurarea Hub-ului YMCA din România – un spațiu sigur pentru învățare, creștere și împuternicire dedicat tinerilor, programelor create cu și pentru refugiații ucraineni (program Afterschool, suport angajare and integrare în comunitate, program de sănătate mintală/terapie), programelor naționale și internaționale pentru tineri, instruirilor și seminariilor desfășurate de YMCA, altor evenimente comunitare, fiind creat cu sprijinul financiar al YMCA Europe și YMCA SUA. Acest spațiu care găzduiește și Biroul Național al YMCA România este primul Hub național și internațional din zona noastră. Această ceremonie reprezintă un moment deosebit de important în istoria YMCA România și am fi foarte bucuroși vă fim împreună”, arată reprezentanții YMCA România.

La acest eveniment a participat conducerea internațională a YMCA (cea mai mare organizație de tineret din lume, în 2024 aniversează 180 ani) – Secretarul general al Alianței Mondiale a YMCA – Carlos Sanvee, Președinta/CEO YMCA SUA – Suzanne McCormick, Secretarul general al YMCA Europe – Juan Simoes Iglesias, Thomas Valentine – Vicepreședinte Grup International al YMCA SUA, alături de alți distinși oaspeți – partenerii comunitari – reprezentanți ai autorităților publice, ONG-urilor, mediului de afaceri, tineri, profesori, beneficiari români și ucraineni, susținători. La ceremonia de inaugurare participanții au avut ocazia să întâlnească și să se conecteze cu oaspeți distinși – parteneri comunitari din sectorul public și privat, membri ai echipei extinse YMCA România, tineri, beneficiari etc. ”Vă mulțumim pentru prietenie si colaborare, pentru parteneriatul comunitar dezvoltat, convinși fiind că doar împreună – autorități publice – societatea civilă – instituții de cultură- mediul de afaceri – mediul academic -cetățeni – media – putem transforma pozitiv comunitățile noastre”, mai arată YMCA România.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu