Share
Handbal masculin Cupe Europene. Minaur Baia Mare a câștigat partida și s-a calificat în optimile EHF European Cup. Așadar aventura europeană va putea continua!

Handbal masculin Cupe Europene. Minaur Baia Mare a câștigat partida și s-a calificat în optimile EHF European Cup. Așadar aventura europeană va putea continua!

Handbal masculin Cupe Europene. Minaur Baia Mare a câștigat partida și s-a calificat în optimile EHF European Cup. Așadar aventura europeană va putea continua!

Sâmbătă seara, Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare a fost gazda partidei dintre CS Minaur și RK Partizan Belgrad (Serbia), joc din cadrul manșei retur a 16-imilor de finală din EHF European Cup. Minaur pierduse în tur cu 30-26, astfel că avea nevoie de o victorie la patru goluri (dacă Partizan nu înscria minimum 26 de goluri) sau la cinci goluri (dacă Partizan marca peste 26).

A fost un meci extrem de greu, cu deznodământul greu de citit până la final. Minaur s-a impus la cinci goluri, 28-23, după un meci în care a muncit din prima până în ultima secundă. Asta s-a în teren și, în ciuda unor nereușite (inerente într-un astfel de meci), rezultatul final a fost cel dorit și asta contează cel mai puțin. Pentru că am jucat cu o echipă solidă, cu mult nerv, cu jucători la fel de dedicați, iar de aici a rezultat un spectacol sportiv frumos și o calificare în optimi care ne aduce multă bucurie. Și mai frumos este că am avut parte de un public foarte cald, de galerie, de oameni care s-au bucurat la final alături de băieții antrenați de Alexandru Sabou, arată csminaur.ro.

Minaur începe foarte bine partida, conduce 3-0 (7), cu o apărare foarte bună și cu Buzogany în zi mare. Se face 4-1, după care concentrarea la finalizare are de suferit și Partizan egalează la 4 (15). Kotrc ne scoate din vrie cu un gol de la 7m, într-un meci de neuitat pentru extrema stângă din Cehia, care a marcat 12 goluri din 13 aruncări. Minaur nu reușește să se desprindă, iar sârbii n-au cum să o facă pentru că nu au condus niciodată. Au egalat însă de câteva ori. De la 7-7 (22), mergem la 9-7 (24) și 11-8 (26), însă Partizan are spiritul de luptă în sânge și revine din nou, 11-11 (29). Kotrc închide tabela în prima repriză la fel cum a și deschis-o, cu un gol din 7m. Partea a doua jucăm la fel de bine în apărare, însă mai corectăm din erorile de pe faza de atac. Ajnungem de mai multe ori la trei goluri distanță, una care este aproape de ceea ce ne dorim, dar nu suficient: 17-14 (38), 19-16 (42), 20-17 (44). “Borna 4” o atingem prima dată la 21-17 (45) și toată lumea simte că se poate, iar sala începe să se anime la modul cel mai serios cu putință. Cere antrenorul oaspeților timp de odihnă, dar degeaba, ținem de cele patru goluri: 22-18 (48) sau 23-19 (50). Finalul este foarte tensionat. Plavii înscriu de două ori la rând: 23-21 (min. 52.43). Tot două goluri sunt și în min. 56: 25-23. Huta înscrie pentru 26-23, apoi Partizan pierde mingea pe o încercare de angajare a pivotului. Buzle trimite în bară, apoi Petric face forțare în atac, una evidentă (min. 57.32). Sabou cere din nou time-out, jucăm în 7 (am forțat când trebuia), mingea ajunge la Buguleț, care o trimite în plasă: 27-23 (58.06). Pisaric se enervează degeaba apoi după ce a comis pași (58.38), după care Huta înscrie golul izbăvirii, cu 45 de secunde înainte de final: 28-23. Oaspeții atacă până spre final, nu reușesc să arunce la poartă, iar balonul ne revine în ultimele trei secunde. Exact secundele de care era nevoie pentru ca jucătorii să ajungă unul lângă celălalt și să improvizeze urgent o horă a bucuriei. Minaur este în optimi! Poate că am fost un pic mai partizani decât ei, mai arată csminaur.ro.

CS Minaur Baia Mare – RK Partizan Belgrad: 28-23 (12-11)
Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare; cca 450 spectatori
Arbitri: Ramesh Thiyagarajah și Suresh Thiyagarajah (Germania). Delegat EHF: Gergely Vattay (Ungaria)
Aruncări de la 7m: 7-3 (toate transformate). Minute de eliminare: 8-10
CS Minaur: Barna Buzogany (10 intervenții), Anton Terekhov (3 intervenții) – Milan Kotrc 12 (6 din 7m), Stevan Vujovic 4, Stefan Vujic 4, Andrei Buzle 2, Ștefan Huta 2, Tudor Buguleț 1, Robert Nagy 1, Călin Căbuț 1 (din 7m), Tomas Cip 1, Gabriel Massuca Teca, Anderson Mollino da Silva. Nu au intrat: Răzvan Pop, Mihai Bușecan, Erik Pop. Antrenor Alexandru Sabou
Partizan Belgrad: Andrej Trnavac (8 intervenții), Andrej Colovic – Aleksa Maksic 6, Nikola Ivanovic 6 (3 din 7m), Nemanja Zivkovic 4, Uros Kojadinovic 3, Stefan Petric 2, Djordje Pisaric 1, Ivan Micic 1, Luka Dragovic, Milomir Radovanovic, Boris Radivojevic, Martin Varga, Aleksandar Stojanovic, Nikola Zecevic, Veljko Popovic. Antrenori: Nenad Maksic, Aleksandar Popovic.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu