Share
Handbal feminin națională România. Municipiul Baia Mare acum are 2 fete care sunt convocate la echipa tricoloră de tineret a țării noastre!

Handbal feminin națională România. Municipiul Baia Mare acum are 2 fete care sunt convocate la echipa tricoloră de tineret a țării noastre!

Handbal feminin naționala României.Municipiul Baia Mare acum are 2 fete care sunt convocate la echipa națională de tineret a țării noastre!

Este vorba despre Andreea Țîrle, în vârstă de 19 ani, de la CS Minaur Baia Mare, respectiv Alisia Boiciuc, de la CSS 2 Baia Mare și componentă a CNOPJ, cea de-a doua fiind convocată în premieră la echipa de tineret.

Lotul național de tineret feminin va desfășura o acțiune de pregătire centralizată la Mioveni, ce va include patru jocuri amicale, după cum urmează:
26 noiembrie: România – Spania, ora 16:00
27 noiembrie: România – Spania, ora 15:30
3 decembrie: România – Germania, ora 16:00
4 decembrie: România – Germania, ora 15:30
Toate cele patru meciuri vor fi transmise în direct la TVR.

Lotul convocat de selecționerul Horațiu Pașca:
CS Minaur Baia Mare: Andreea Țîrle
CNE Râmnicu Vâlcea: Andreea Ailincăi, Andreea Coman, Bianca Neacșu
CNOPJ Baia Mare: Alisia Boiciuc
CSM Corona Brașov: Cristina Iordache, Sarah Darie, Carla Lăcătușu, Raluca Rădoi
CSM București: Alicia Gogîrlă, Ștefania Stoica
SCM Craiova: Francesca Gogoșeanu
CSM Galați: Andreea Prescură
SCM Râmnicu Vâlcea: Corina Lupei, Sara Rus
CSM Slatina: Mara Matea
Gloria Buzău: Ana Maria Samson
Gloria Bistrița: Alexandra Perianu, Luana Drăgunoiu.

Ar fi de adăugat ceva despre Alisia Boiciuc. Va participa de asemenea la Respect Your Talent Camp – Class of 2021, la Viena, în perioada 16-18 decembrie, eveniment aflat la cea de a doua ediție. Conform paginii web a evenimentului, „în sportul competitiv, performanța este răsplătită. Tabăra anuală RESPECT YOUR TALENT oferă jucătorilor All-Star Team din categoria de vârstă mai tânără EURO/Championships EHF șansa exclusivă de a se întâlni și de a lucra cu cei mai buni handbaliști și experți de top din lume. Sesiunile interactive de formare privind cariera duală, antidopingul, dreptul sportiv sau mass-media ajută la creșterea gradului de conștientizare, la dobândirea de cunoștințe și la dezvoltarea abilităților off-court care vor contribui la succesul pe teren.” Alisia Boiciuc este singura sportivă din România care va participa la această ediție a taberei organizate de EHF. Alisia Boiciuc a participat la Campionatul European U17 din Muntenegru, fiind golgeterul și MVP-ul naționalei României. ”Visul meu este să devin cea mai bună versiune a mea”, arată Alisia pentru FRF. Vezi Video AICI! În ceea ce o privește pe Andreea Bianca Țîrle, aceasta este născută în Petroșani, are 1,77 m și 71 kg. A evoluat sezonul anterior pentru SCM Râmnicu Vâlcea, pentru care a înscris și 9 goluri. Ea a debutat și în Champions League într-o partidă cu ȚSKA Moscova. A evoluat la junioare pentru Arena Târgu Mureș și pentru Centrul Național de la Râmnicu Vâlcea.

C.Ț.

Citește și

Handbal feminin naționala României. Minaur Baia Mare acum are 5 fete care sunt convocate la echipa națională! Ele ar putea juca la Campionatul Mondial Spaniol!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu