Share
Handbal Feminin Naționala România: Minaur Baia Mare are jucătoare acum în lotul țării noastre la Campionatul Mondial Tineret U20! Iată aici echipa!

Handbal Feminin Naționala România: Minaur Baia Mare are jucătoare acum în lotul țării noastre la Campionatul Mondial Tineret U20! Iată aici echipa!

Handbal Feminin Naționala România: Minaur Baia Mare are jucătoare acum în lotul țării noastre la Campionatul Mondial Tineret U20! Iată aici echipa!

Campionatul Mondial de handbal feminin tineret a început miercuri, 22 iunie, în Slovenia. La întrece participă cele mai bune 32 de selecționate din lume, acestea urmând să fie împărțite în opt grupe a câte patru echipe fiecare, arată csminaur.ro. România face parte din grupa E (se joacă la Celje), alături de Cehia, Angola și Lituania.

Echipa noastră va juca miercuri, 22 iunie, de la ora 13.30, cu Angola (rezultat 26-23 pentru noi); vineri, 24 iunie, cu Lituania (15.30); sâmbătă, 25 iunie, cu Cehia (17.30). Primele două clasate din grupa E se vor califica în Main Round, în grupa III, alături de primele două clasate din grupa F, din care fac parte Germania, Slovenia, Chile și Mexic. Mai apoi, primele două clasate din cele patru grupe din Main Round vor evolua în sferturile de finalã ale competiției.

Din lotul României face parte și pivotul Andreea Bianca Țîrle de la CS Minaur Baia Mare. Ar mai fi participat și cea care este căpitanul echipei, Oana Borș, tot de la CS Minaur Baia Mare, dar așa cum se știe, ea a suferit o accidentare la Campionatul Mondial de Senioare din luna decembrie, organizat în Spania. Andreea Bianca Țîrle evoluează pe postul de pivot. S-a născut în 2 aprilie 2002, la Petroșani. Are 1,77 metri și 71 kilograme. Este o jucătoare de mare perspectivă, care a evoluat la Junioare pentru Arena Târgu Mureș și pentru Centrul Național de la Râmnicu Vâlcea. A jucat pentru SCM Râmnicu Vâlcea și a debutat în Liga Campionilor într-un meci cu ȚSKA Moscova. Pentru echipa vâlceană a înscris 9 goluri. Este jucătoarea CS Minaur Baia Mare din vara anului trecut. În sezonul acesta în Liga Florilor, 14 goluri în 20 meciuri, iar în EHF European Cup, 3 goluri (unul din 7 metri) în 10 meciuri, în timp ce în Cupa României niciun gol în 2 meciuri, așadar un total de 17 goluri în 32 meciuri. Din lotul României a făcut parte și jucătoarea CNOPJ-ului Alisia Boiciuc dar, din cauza programului încărcat, s-a renunțat la convocare.

Lotul echipei de tineret a României
Portari: Alexandra Perianu (Gloria Bistrița), Sara Rus (SCM Râmnicu Vâlcea), Clara Preda (CSM București)
Linia de 9 metri: Rebeca Necula, Mara Matea, Diana Lixăndroiu (toate CSM Slatina), Valentina Ion (SCM Craiova), Mălina Bichir (CSM Galați), Alicia Gogîrlă, Ștefania Stoica (ambele CSM București)
Extreme: Corina Lupei (SCM Râmnicu Vâlcea), Gabriela Dumitrașcu (Corona Brașov), Andreea Coman (CSM Slatina), Mihaela Mihai (CSM București)
Pivoți: Andreea Țîrle (CS Minaur Baia Mare), Sarah Darie (Dacia Mioveni), Bianca Voica (Corona Brașov), Andreea Ailincăi (CSM București).
Antrenori: Horațiu Pașca (principal), Mihaela Evi (secund), Mihaela Ciobanu (portari).

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu