Share
Handbal feminin, Liga Florilor. CS Minaur Baia Mare, la ora bilanțului. Argint național și bronz european în cel mai bun sezon din istoria secției

Handbal feminin, Liga Florilor. CS Minaur Baia Mare, la ora bilanțului. Argint național și bronz european în cel mai bun sezon din istoria secției

Fetele de la CS Minaur Baia Mare și-au asigurat matematic argintul în Liga Florilor în urma victoriei cu Activ Ploiești, 33-29 (20-14). Apoi, a venit ultima etapă, în care a învins CSM Galați, cu 42-28 (21-13), ultimul gol al meciului fiind marcat de sărbătorita zilei, Andreea Popa, care a împlinit frumoasa vârstă de 21 de ani. Locul doi în România vine după ce, în luna mai, băimărencele au obținut locul trei în EHF European League.

Vorbim, astfel, despre cel mai bun sezon competițional din istoria secției de handbal feminin a CS Minaur Baia Mare, club înființat în urmă cu cinci ani (Secția de handbal feminin fiind, așadar, urmașa HCM Baia Mare).

În primul an de la înființare, CS Minaur Baia Mare a ratat promovarea, acest țel fiind atins în al doilea sezon. În cel de-al treilea an, echipa maramureșeană a terminat pe locul 10, după care, în al patrulea sezon, a urmat un loc 3 fără medalie (sezon înghețat de pandemie), dar cu posibilitatea participării în Cupele Europene.

A venit, acum, în cel de-al cincilea an, o calificare în Final Four-ul EHF European League. Turneul final a avut loc în 8-9 mai în Baia Mare. Din păcate, în semifinale, băimărencele au fost învinse de Nantes, care a și câștigat competiția în dauna celor de la Siofok, în cele din urmă. În finala mică, maramureșencele au devansat danezele de la Herning-Ikast. Totodată, CS Minaur Baia Mare a devenit vicecampioană națională, devansând Râmnicu Vâlcea, campioana en-titre și fiind depășită numai de CSM București, care a devenit campioană.

Mai multe jucătoare de la echipa noastră au participat la Campionatul European din luna decembrie 2020, la preliminariile pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo sau în cele pentru Campionatul Mondial din decembrie 2021: Laslo, Popa, Polocoșer, Seraficeanu (România), Idehn, Blohm, Massing (Suedia), Lavko și Kovacevic (Serbia), Fujita (Japonia), Araujo, De Souza (Brazilia), Rysankova (Cehia). La loturile de tineret sau junioare le-am avut pe Borș și Kerekes.

Mai mult decât atât, Jovana Kovacevic va fi desemnată cea mai bună marcatoare din Liga Florilor (Trofeul Simona Arghir Sandu), urmată, pe locul al doilea, de Luciana Popescu (CSM Slatina – ex-HCM Baia Mare).

CS Minaur Baia Mare, sezonul 2020-2021
Portari: Filippa Idehn (Suedia), Cristina Enache, Ionica Munteanu, Cristina Ciaușescu
Extrem stânga: Ana Maria Tănasie, Larissa Araujo (Brazilia), Eva Kerekes
Inter stânga: Jovana Kovacevic (Serbia), Anca Polocoșer, Karoline Helena de Souza (Brazilia), Mikaela Massing (Suedia)
Centru: Cristina Laslo, Andreea Popa, Angela Cioca
Inter dreapta: Jelena Lavko (Serbia), Andreea Tecar, Helena Rysankova (Cehia)
Extremă dreapta: Asuka Fujita (Japonia), Sonia Seraficeanu, Oana Borș, Petruța Argyelan
Pivot: Linn Christina Blohm (Suedia), Yaroslava Burlachenko (Ucraina – căpitanul echipei).
Antrenori: Costică Buceschi (principal), Magdalena Kovacs (secund), Claudia Cetățeanu (cu portarii)
Kinetoterapeut: Valentina Mitrașcă
Staff: Raluca Mureșan (director general), Liviu Bala (manager sportiv), Daniel Kotecz (team manager).

DirectMM.ro

Lasă un comentariu