Share
Handbal feminin, Liga Florilor. CS Minaur Baia Mare începe returul cu o victorie în fața HC Zalău

Handbal feminin, Liga Florilor. CS Minaur Baia Mare începe returul cu o victorie în fața HC Zalău

Luni a început primul turneu al returului Ligii Florilor MOL, care se dispută la Bistrița, în Sala Polivalentă și în sala LPS din localitate. CS Minaur a întâlnit în prima etapă pe HC Zalău, meciul jucându-se în sala LPS. A învins Minaur cu 32-29, după un meci în care echipa lui Gheorghe Tadici ne-a pus reale probleme. Cu 10 minute înainte de finalul meciului, Zalău a condus cu 28-27, dar băimărencele au luat “avertismentul” cât se poate de serios și au întors meciul în favoarea lor, așa cum a decurs, de altfel, mai toată partida.

Minaur a început bine meciul și s-a instalat la conducere încă din primele minute. Au fost 3-4 goluri diferență, apoi Baia Mare și-a mai mărit avantajul: 8-4 (11), 10-6 (14), 13-7 (17). Am crezut că fetele antrenate de Costică Buceschi au scăpat în câștigătoare, însă Zalăul a dovedit că este o echipă ce se bate pentru fiecare minge. Au intervenit și eliminări în tabăra noastră, multe de tot (18 minute până la final) și echipa sălăjeană a revenit în joc, iar la pauză s-a intrat cu 15-12.

Minaur merge la 22-16 (36) și ține o diferență confortabilă până la 27-23 (43). De aici, ceva se strică și încasăm nu mai puțin de cinci goluri consecutiv: 27-28 (51), iar Zalăul este pentru prima oară la conducere în meci. Kovacevic egalează, apoi Mitrache ratează un 7m, urmează o dublă a Cristinei Laslo și un alt 7m ratat de Zalău, prin Dindiligan și lucrurile se liniștesc și Minaur se impune în final cu 32-29. Mâine, CS Minaur va juca de la ora 18.30, în direct la TVR 1, cu Rapid București.

CS Minaur Baia Mare – HC Zalău: 32-29 (18-15)

  • Sala LPS din Bistrița
  • Arbitri: Adrian Manafu (București) – Daniel Pavel (Buzău). Observator: Remus Cojocaru (Brașov)
  • Aruncări de la 7m: 6-8 (transformate: 4-4; au ratat: Lavko, Popa / Severin, Mitrache, Dindiligan, Prycop). Minute de eliminare: 18-2 (în min. 59, Burlachenko a fost descalificată, după a treia eliminare)
  • CS Minaur: Cristina Enache (3 intervenții, a apărat și un 7m), Filippa Idehn (3 intervenții, a apărat și un 7m) – Cristina Laslo 11, Jelena Lavko 7 (2 din 7m), Jovana Kovacevic 5 (2 din 7m), Linn Blohm 4, Asuka Fujita 2, Andreea Popa 1, Anca Polocoșer 1, Angela Cioca 1, Sonia Seraficeanu, Yaroslava Burlachenko, Ana Maria Tănasie, Larissa Araujo. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs, Claudia Cetățeanu
  • HC Zalău: Paula Teodorescu, Raluca Kelemen (a marcat un gol) – Mouna Jlezi 7, Elena Mitrache 6 (3 din 7m), Teodora Popescu 4, Alexandra Severin 3 (unul din 7m), Alexandra Dindiligan 3, Sabrina Lazea 2, Andreea Mihart 2, Andrada Berbece 1, Alexandra Pricop, Diana Nichitean, Irina Ivan, Gabriela Vrabie, Larisa Șerban. Antrenor: Gheorghe Tadici

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu