Share
Handbal feminin, Europa. CS Minaur Baia Mare a solicitat wildcard pentru Liga Campionilor

Handbal feminin, Europa. CS Minaur Baia Mare a solicitat wildcard pentru Liga Campionilor

Veste nouă venită din tabăra vicecampioanelor de la CS Minaur Baia Mare. Clubul maramureșean a solicitat oficial wildcard pentru a putea participa sezonul viitor în Liga Campionilor.

În cazul în care răspunsul va fi unul pozitiv, România va avea două echipe în cea mai puternică întrecere europeană intercluburi, prima fiind CSM București, în calitate de campioană.

Reprezentanții clubului băimărean spun că șansele de a primi un loc în Liga Campionilor sunt mari, întrucât România se află, în prezent, pe locul 4 în ierarhia EHF. Mai mult decât atât, vicecampioanele României au cucerit și bronzul la Final Four-ul celei de-a doua competiții continentare, EHF European Cup, organizat chiar de Baia Mare. Reprezentanții clubului băimărean spun că sunt cinci criterii luate în considerare când se ia o astfel de decizie.

În Liga Campionilor sunt 16 locuri. Zece dintre ele și-au obținut deja locurile. Acestea sunt: Ferencvaros (Ungaria), ȚSKA Moscova (Rusia), Odense (Danemarca), CSM București (România), Brest Bretagne Handball (Franța), Vipers Kristiansand (Norvegia – deținătoarea trofeului), Buducnost Podgorica (Muntenegru), Borussia Dortmund (Germania), Podravka Koprivnica (Croația), Gyori Audo ETO KC (Ungaria – un club din țara cel mai bine clasată în ultimii trei ani în Liga Europeană, Cupa EHF). Alte șase locuri vor fi ocupate prin oferirea acestor wildcard-uri. Cu toate că dosarele se pot depune până în data de 15 iunie, CS Minaur Baia Mare a făcut deja asta. Care sunt pretendentele: Rostov Don (Rusia), Metz Handball (Franța), Team Esbjerg (Danemarca), Krim Ljubljana (Slovenia), CS Minaur Baia Mare (România), Bietigheim (Germania) și Kastamonou (Turcia).

Mai mult decât atât, reprezentanții CS Minaur Baia Mare au explicat, pe site-ul oficial csminaur.ro, că gruparea a solicitat wildcard și pentru echipa masculină, în EHF European Cup, întrecere la care a participat și sezonul trecut și unde a ajuns până în sferturile de finală.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu