Share
Handbal feminin, Cupa României. Minaur Baia Mare a întâlnit Rapid București în sferturile competiției, dar a ratat calificarea, în Final Four, la cinci goluri!

Handbal feminin, Cupa României. Minaur Baia Mare a întâlnit Rapid București în sferturile competiției, dar a ratat calificarea, în Final Four, la cinci goluri!

CS Minaur Baia Mare a ratat calificarea în Cupa României în Final Four. Facem precizarea că este vorba despre ediția din 2020-2021, care a fost amânată din cauza COVID-19.

Meciul s-a disputat miercuri dimineață, la Bistrița. Băimărencele au întâlnit Rapid București în sferturile de finală ale Cupei României. Din păcate, scorul nu a fost favorabil sportivelor noastre, care au pierdut cu 23-28.

Rapid n-a jucat în prima zi, fiind calificată fără joc în această fază. Minaur nu le-a putut folosi pe Jelena Lavko (accidenattă) și pe Elaine Gomes Barbosa (drept de joc), în timp ce Rapid nu le-a avut pe Denisa Dedu (însărcinată), Gabriela Perianu și Andreea Chiricuță (accidentate), Azenaide Carlos (drept de joc).

Băimărencele nu au început bine partida, fiind conduse și la cinci goluri, la 7-12. Reușesc apoi să revină la trei goluri, dar Rapidul se distanțează din nou. La mijlocul celei de-a doua reprize, Minaur reușește egalarea la 20, însă la scurt timp are loc un eveniment controversat. Băimărencele încearcă un contraatac, dar pasa Andreei Popa spre Borș este oprită de o jucătoare de la Rapid venită din spate. În mod normal, cum nu erau 3m, jocul trebuia oprit, rapidista eliminată și mingea dată nouă. Nu s-a întâmplat acest lucru și imediat Rapid a marcat.

Conform csminaur.ro, în min.51.12, Fujita face 22-23, apoi Oana Borș recuperează un balon pe propriul semicerc. Avem atacul, înscriem prin Zych, însă arbitri dau aiurea forțare în atac, cu două rapidiste jumătate de metru în semicerc. Imediat Tîrcă înscrie și în loc de 23-23 avem 22-24. Două mingi în momente cheie. Finalul de meci este al Rapidului care se impune cu 28-23 și se califică în Final Four, conform csminaur.ro.

Sâmbătă, 4 septembrie, CS Minaur va juca în prima etapă din Liga Florilor în deplasare, cu Măgura Cisnădie. Apoi, primul meci pe teren propriu va fi pe 11 septembrie, cu Dunărea Brăila. Iată statistica oficială publicată de reprezentanții clubului băimărean!

CS Minaur Baia Mare – Rapid București: 23-28 (10-12)
Sala Polivalentă din Bistrița
Arbitri: Mihai Pîrvu (București) – Mihai Potîrniche (Buzău). Observator: Horațiu Belu (București)
Aruncări de la 7m: 4-3 (transformate: 4-2; a ratat Buceschi). Minute de eliminare: 10-8 (în min. 60, Zych a primit cartonaș roșu și albastru pentru fault la semicerc)
CS Minaur: Amra Pandzic, Elena Utkina (6 intervenții), Cristina Enache – Cristina Laslo 5, Oana Borș 4, Asuka Fujita 4 (toate din 7m), Yaroslava Burlachenko 3, Andreea Popa 3, Alexandra Severin 2, Aleksandra Zych 1, Ana Maria Tănasie 1, Angela Cioca, Eva Kerekes, Bianca Țîrle, Anca Polocoșer. Antrenori: Raul Fotonea și Daniel Apostu
Rapid: Diana Ciucă (10 intervenții), Julie Foggea (3 intervenții) – Alicia Fernandez Fraga 6 (unul din 7m), Sorina Tîrcă 5, Florentina Dragomir-Craiu 4, Eliza Buceschi 4 (unul din 7m), Marta Lopez 3, Ainhoa Hernandez 2, Claudia Constantinescu 2, Marina Ilie 1, Alexandra Badea 1, Oana Lefter-Manea, Laura Popa. Antrenor: Carlos Viver.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu