Share
Handbal feminin. CS Minaur Baia Mare a plecat în cantonament în Ungaria, unde se va pregăti cu noii antrenori

Handbal feminin. CS Minaur Baia Mare a plecat în cantonament în Ungaria, unde se va pregăti cu noii antrenori

Echipa feminină de handbal a CS Minaur a plecat în dimineața zilei de luni, 19 iulie, în Ungaria, pentru un stagiu de pregătire centralizată, la Hajdunanas. Acest stagiu se va încheia cu un meci de pregătire în compania echipei maghiare de primă ligă, DVSC Debrecen.

Se știe faptul că la cârma echipei nu se mai află Costică Buceschi și staff-ul său. Echipa a plecat în Ungaria alături de antrenorii Raul Fotonea (principal) și Daniel Apostu (secund, se ocupă și de pregătirea portarilor), aceștia fiind ajutați de preparatorul fizic Călin Crișan.

Cinci fete din lotul echipei noastre nu au făcut deplasarea în Ungaria: Asuka Fujita (cu echipa Japoniei la Jocurile Olimpice), Elaine Gomes (n-a fost reținută în lotul Braziliei pentru JO, dar încă nu are viză), Elena Utkina (nu are încă viză), Jelena Lavko (în recuperare după operația de la genunchi) și Oana Borș (a făcut și ea un RMN la genunchiul stâng, iar dacă totul este în regulă, va merge și ea marți la Hajdunanas). Portari: Amra Panzic, Cristina Enache; Extremă stânga: Ana Maria Tănasie, Eva Kerekes; Inter stânga: Alexandra Severin, Anca Polocoșer, Karoline de Souza; Centru: Cristina Laslo, Andreea Popa, Angela Cioca; Inter dreapta: Aleksandra Zych; Extremă dreapta: ; Pivot: Yaroslava Burlachenko, Bianca Țîrle, conform site-ului oficial csminaur.ro.

„Referitor la noul antrenor al echipei, Raul Fotonea, acesta se află la prima experiență în handbalul feminin. „Mi-am făcut temele, să zic așa. Nu are importanță ceea ce cred eu, important e că Baia Mare trebuie să se bată sub orice formă la primele poziții din clasament. Așa că, obiectivele sunt îndrăznețe, responsabilitatea este mare. Știu că nu sunt cel mai popular printre antrenorii din România, dar sunt conștient, cred în mine, și cred că pot face lucrurile de așa natură încât echipa să-și realizeze obiectivul. (…) Trebuie să mulțumim lotului de anul trecut, trebuie să-i mulțumim lui Costică Buceschi, care a făcut o treabă extraordinară. Cu atât mai mult va fi greu pentru mine să încerc să egalez performanță de anul trecut. Bineînțeles că va fi greu, campionatul din România tinde să devină cel mai puternic din Europa sau măcar în top 3 din Europa. Dacă ar fi lucrurile ușoare, n-ar mai fi atât de interesant”, arată Raul Fotonea pentru site-ul oficial al clubului băimărean.

Să mai spunem că, în perioada 2-6 august, delegația lotului național de senioare (A și B) va participa la o acțiune de pregătire centralizată și testări la București. De la Minaur au fost convocate Oana Borș, Cristina Laslo, Anca Polocoșer, Andreea Popa, Ana Maria Tănasie (A), Eva Kerekes și Alexandra Severin (B).

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu