Share
Generalul de brigadă (rtr) Haralambie Cacină a împlinit 98 de ani; „Am muncit mereu, dar în special mi-am iubit patria, pentru totdeauna” (FOTO)

Generalul de brigadă (rtr) Haralambie Cacină a împlinit 98 de ani; „Am muncit mereu, dar în special mi-am iubit patria, pentru totdeauna” (FOTO)

Astăzi, 22 februarie, Generalul de brigadă (rtr) Haralambie Cacină își serbează ziua de naștere.

„Președintele de onoare al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Filiala “Bogdan-Vodă” Maramureș, Gl. Bg. (rtr) Haralambie Cacină, împlinește 98 de ani. Din respect si admirație pentru tot ce simbolizează acest venerabil veteran de război, Comandantul Centrului Militar Județean Maramureș și al Garnizoanei Baia Mare, colonel Vasile-Costel Coste, precum și personalul unității și al A.N.V.R. Maramureș îi doresc multă sănătate și zile cât mai frumoase alături de cei dragi.

Pentru amintiri prețioase, postăm din nou ceea ce ne-a declarat dl. General în urmă cu exact 1 an, când comanda garnizoanei și a C.M.J. Maramureș au avut bucuria de a-l avea prezent în zi aniversară pe venerabilul veteran de război: „Am ajuns la o vârstă, aş zice, venerabilă…97 de ani! Poate că am ajuns aici datorită muncii, plăcerii de a muncii… zic unii. Am trecut în viaţă prin mari greutăţi, am făcut războiul … Am luptat pentru eliberarea Ardealului. O viaţă dură, grea! După război, am fost militar de carieră… După pensionare, acum vreo 40-50 de ani, am lucrat în continuare… De peste 20 de ani sunt aici…(la Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Filiala „Bogdan Vodă” Maramureş n.n.), în calitate de preşedinte. Nu am fost omul care să mă mulţumesc cu pensioara, am muncit mereu, dar – în special – aş zice că mi-am iubit patria, pentru totdeauna… Nu am uitat că am participat la eliberarea ţării, că am muncit pentru ea… Asta a fost viaţa mea! Valori morale, reguli simple şi oneste în relaţiile cu oamenii, dar mai presus de toate iubirea de ţară, autentică, curată şi firească, asta transmite generațiilor tinere Gl.Bg.(rtr) Haralambie Cacină” – au scris pe rețelele de socializare reprezentanții Centrului Militar Județean Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu