Share
Gara CFR din Baia Mare, amendată de Protecția Consumatorilor. Nereguli grave descoperite

Gara CFR din Baia Mare, amendată de Protecția Consumatorilor. Nereguli grave descoperite

Pe data de 23.02.2024, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Maramureș, sub coordonarea comisarului șef  al CRPC RNV Cluj, a desfășurat  o acțiune  de control  la  Compania Națională de Căi FerateCFRSA, la punctul de lucru din Baia Mare.

Verificările s-au efectuat pentru cercetarea reclamațiilor și informațiilor din spatiul public – urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

În urma acțiunii, comisarii CJPC Maramureș au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

  • condiții igienico-sanitare precare: pereți degradați cu igrasie în exces, tavan cu infiltrații, igrasie și desprinderi de porțiuni din tencuială care pot pune în pericol securitatea consumatorilor prin posibilitatea căderii unor bucăți mari de material, instalațiile sanitare vechi, cu miros înțepător, paviment degradat, fisurat, insalubru
  • folosirea unor căi de acces al consumatorilor şi angajaților deteriorate
  • utilizarea unor peroane deteriorate.

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control au aplicat două sancţiuni contravenţionale cu amenzi –     în cuantum de 30.000 lei.

Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de:

        -oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, aferentă zonelor care prezintă risc pentru consumatori și angajații proprii, existând culoare pentru achiziția de bilete.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu