Share
Furtunile puternice au creat probleme în Maramureș

Furtunile puternice au creat probleme în Maramureș

Am avut cod portocaliu de instabilitate atmosferică, dar și două coduri roșii temporare, în Maramureș, luni, 10 iunie. Acestea au făcut diverse pagube.

În contextul manifestării fenomenelor meteorologice cod roșu, emis la nivelul județului, pompierii militari din cadrul Detașamentului Baia Mare au intervinit cu un echipaj pentru degajarea unui copac căzut pe strada Viilor din municipiul Baia Mare.

Pompierii din cadrul Punctului de lucru Șomcuta Mare intervin pentru degajarea unui arbore cazut pe partea carosabilă, pe E 58, la ieșire din localitatea Șomcuta Mare. Pompierii din cadrul Stației Târgu Lăpuș intervin în aceste momente pentru deblocarea părții carosabile în localitatea Stoiceni. Totodată au fost semnalate mai multe situații la care au intervenit serviciile voluntare pentru situații de urgență, operatorul de furnizare a energiei electrice și Serviciul Public Ambient Urban.

În localitatea Leordina s-a intervenit cu un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Viseu de Sus, alaturi de lucratori CFR, pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă și pe liniile de cale ferată. Pompierii Stației Târgu Lăpuș au intervenit pentru relocarea a 7 pacienți internați în Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, unde o parte a acoperișul a fost luată de vânt. Pompierii militari au intervenit, în mai multe localități din județ, pentru degajarea unor copaci de pe partea carosabilă. La orele serii, 4 cadre ale Secției de Pompieri Vișeu de Sus interveneau, alături de echipa operatorului de distribuție a energiei electrice din zonă, pentru degajarea unui arbore căzut, care a afectat linia electrică, pe strada Botoaia, în localitatea Vișeu de Sus.

Și astăzi va fi atenționare cod galben de instabilitate atmosferică, în intervalul 10,00-23,00. În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei și cea mai mare parte a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu