Share
Frumusețile Maramureșului: Aventuri în Munții Rodnei, în zodia zăpezii. „Știam că acolo regăsim liniștea și libertatea de odinioară” (FOTO)

Frumusețile Maramureșului: Aventuri în Munții Rodnei, în zodia zăpezii. „Știam că acolo regăsim liniștea și libertatea de odinioară” (FOTO)

Frumusețea peisajelor oferite de Maramureș continuă să uimească și să atragă iubitorii de natură în zona noastră, indiferent de anotimpul în care ne aflăm.

Zilele trecute, Munții Rodnei au fost vedete pe pagina oficială a Ministerului Mediului. Asta după ce un împătimit al muntelui a trimis oficialilor o serie de fotografii de la cea mai recentă drumeție în zona Vârfului Pietrosul Rodnei.

„Peisajele de iarnă inspiră, în general, la visare. Cei mai mulți dintre noi le admirăm de la depărtare. Sunt și cei care se duc și „înfruntă” frumusețea și… gerul. Față în față. Andrei Iftimoaie, un pasionat al munților, ne-a trimis mai multe fotografii și o frumoasă descriere a ultimei sale aventuri. Îi mulțumim!”, au scris reprezentanții Ministerului Mediului pe pagina oficială de socializare.

„Weekend-ul ce tocmai a trecut mă aflam în Munții Rodnei. După o lungă perioadă de incertitudine și așteptare, ne-am hotărât să ne întoarcem în munți pentru a surprinde peisajele autentice de iarnă. Știam că acolo regăsim liniștea și libertatea de odinioară. Plini de entuziasm, încercăm ascensiunea spre Vârful Pietrosul Rodnei (2.303 m). Peisajul era de vis, soarele ne conducea ușor, usor spre crestele înalte pudrate cu zăpadă. Setea de adrenalină tot creștea, picioarele deveneau necontrolate și privirea era fixată spre vârf. Din păcate nu am atins vârful din cauza condițiilor meteo și am renunțat chiar pe ultima sută de metri. Un prieten îmi spunea: cel mai important vârf este «înapoi acasă»”, a scris tânărul Andrei oficialilor Ministerului Mediului.

Redăm și noi din imaginile realizate de Andrei și trimise reprezentanților Ministerului Mediului, pentru a ne bucura, împreună, de magia acestor peisaje învăluite în misterul și magia iernii. În cea de-a treia poză din galeria de mai jos, puteți admira o panoramă a orașului Borșa de pe Pietrosul Rodnei.

C.Ț.

Credit foto – Andrei Iftimoaie / fb Ministerul Mediului


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu