Share
Frumusețe apreciată: Țara Maramureșului este calificată în marea finală a competiției “Destinația anului 2021 în România”. Vezi cum va fi aleasă câștigătoarea!

Frumusețe apreciată: Țara Maramureșului este calificată în marea finală a competiției “Destinația anului 2021 în România”. Vezi cum va fi aleasă câștigătoarea!

Frumusețea Maramureșului este apreciată de români. Cel puțin asta rezultă din onoranta calificare a Țării Maramureșului în marea finală a competiției “Destinația anului 2021 în România”.

Inițiativa aparține Prima TV care și-a propus, prin acest proiect, să promoveze turismul intern prin popularizarea destinațiilor frumoase de la noi. Acesta a stârnit o puternică competiție între regiunile turistice din țara noastră, întrucât românii au trebuit să își voteze preferata.

Iar aceștia au ales! Românii au decis care sunt cele șase locuri din România ce vor lupta în acest an pentru marele trofeu, titulatura de Destinația anului 2021 în România. Peste 16 mii de nominalizatori au decis care sunt destinațiile din țară calificate in Marea Finală: Banatul Montan, Brăila, Delta Dunării, Iași, Țara Maramureșului și Oradea. În top 10 destinatii nominalizate, foarte aproape de a prinde un loc între finaliste au fost și Țara Vrancei, Țara Făgărașului, Ținutul conacelor Covasna sau Alba Iulia. Proiectul a adus in lumina reflectoarelor si alte destinatii din tara care s-au bucurat de un numar mare de nominalizari: Brasov, Bucovina, Ciugud, Corbi – Arges, Tara Hategului, Toplita, Zarnesti – Piatra Craiului, Brasov, Bucovina, Oltenia de Sub Munte, Piatra Neamt, notează inițiatorii proiectului.

Țara Maramureșului, acest plai de poveste, se află, așadar, printre finaliste. Inițiatorii proiectului i-au făcut și o scurtă prezentare, numind-o „plai cu flori fermecat”. „Și ca să scăpăm din start de confuzia legată de teritoriul acestui ținut, precizăm pentru cei care nu știu, că printre cele 6 finaliste în cursa pentru titlul Destinația anului 2021 este Ţara Maramureşului”, cunoscută și sub numele de Maramureşul „voievodal”, „istoric” sau „de dincolo de Deal”, mărginit la sud de „Ţările” Lăpuşului, Chioarului şi Codrului. Ajutați-ne să descoperim acest minunat tărâm cu păduri fermecate, cu dealuri străjuite de căpiţe ţuguiate și biserici de lemn, care conservă cel mai bine tradiţiile neamului românesc. Știm că Maramureşul abundă în atracţii culturale, naturale şi artizanale și vrem să le descoperim cu ajutorul vostru! Așteptăm fotografii, informații și recomandări interesante în comentariile postării și în mesaje la https://www.destinatiaanului.ro/contact/. Succes Țara Maramureșului!”, este mesajul organizatorilor proiectului „Destinația anului 2021 în România”.

În etapa a doua a proiectului, care va incepe pe 17 Iulie, internauții vor putea pot vota pe platforma www.destinatiaanului.ro destinația favorită. Prima TV va difuza, în lunile iulie și august, o serie de șase emisiuni dedicate acestui proiect care vor promova lucruri de văzut, de făcut, gastronomia locală, dar și oamenii faini pe care-i poți întâlni în aceste locuri foarte interesante, scrie coltisorderomania.ro. În platforma destinată votului, vor fi cumulate toate voturile, iar apoi vom intra în linie dreaptă spre Marea Finală. Un juriu format din profesioniști în turism, bloggeri și publicul votant va decide care destinație din cele 6 se va bucura de faima titlului de Destinația anului 2021 în România, mai menționează sursa citată. Vezi regulamentul concursului AICI! Iar pentru a vă convinge de potențialul Maramureșului, vă reamintim faptul că, în această primăvară, a fost inițiat un demers pentru înscrierea Țării Maramureșului ca Peisaj Cultural Tradițional pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, despre care puteți citi în link-ul atașat. Până atunci, recomandăm cititorilor să voteze Maramureșul pe platforma amintită, atunci când se va anunța intrarea în noua fază a competiției, întrucât Maramureșul are locuri minunate, binecuvântate de Dumnezeu, cu tradiții și obiceiuri ancestrale, care și-au păstrat autenticitatea și frumusețea de-a lungul timpului.

C.Ț.

Citește și

Scrisoare deschisă: A fost inițiat un demers pentru înscrierea Țării Maramureșului ca Peisaj Cultural Tradițional pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu