Share
FOTBAL LIGA 3 ROMÂNIA: Nou antrenor principal la echipa care va fi reprezentanta Maramureșului în eșalonul trei sportiv. Are prezențe la națională!

FOTBAL LIGA 3 ROMÂNIA: Nou antrenor principal la echipa care va fi reprezentanta Maramureșului în eșalonul trei sportiv. Are prezențe la națională!

FOTBAL LIGA 3 ROMÂNIA: Nou antrenor principal la echipa care va fi reprezentanta Maramureșului în eșalonul trei sportiv. Are prezențe la națională!

Surpriză de proporții la CSM Sighetu Marmației. Echipa va avea un nou antrenor odată cu promovarea în cel de-al treilea eșalon fotbalistic din țara noastră, din sezonul 2022/2023.

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții administrației locale din Sighetu Marmației. Ar trebui să spunem din start că, odată cu promovarea CS Minaur Baia Mare în Liga 2 și a situației de la Progresul Șomcuta Mare, CSM Sighetu Marmației va fi singura echipă a Maramureșului din Liga 3. Echipa șomcuteană a retrogradat, dar ulterior i s-a propus să evolueze tot în Liga 3, dar a refuzat.

„Adrian Mihai Iencsi este noul Antrenor Principal al echipei de Seniori a Clubului Sportiv Municipal Sighetu Marmației. Astăzi a fost semnat contractul cu cel care a debutat la echipa națională de fotbal în anul 2000,, într-un meci împotriva Iugoslaviei (Serbia de astăzi), iar ultima sa prezență în lotul Tricolorilor datează din primăvara anului 2006, cu ocazia turneului amical din S.U.A. În total, Adrian Iencsi a evoluat de 30 de ori pentru România. Îi spunem bun venit la cârma echipei sighetene și sperăm ca evoluția Seniorilor de la CSM să fie una pe măsura așteptărilor sighetenilor iubitori de fotbal, dar și a celui care a jucat pe cele mai importante stadioane ale lumii, Adrian Iencsi”, arată Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Adrian Iencsi s-a născut pe 15 martie, 1975 la Piatra Neamț. A început să practice fotbalul la centrul de copii și juniori ai clubului din localitate. Îsi face debutul în Divizia A la data de 16 martie 1994, în meciul dintre Inter Sibiu și FC Ceahlăul. Joacă doi ani pentru FC Ceahlăul după care este împrumutat la Cetatea Tg. Neamț pentru un sezon. După revenirea la echipa din orașul natal, evoluțiile sale au fost foarte bune, atrăgând atenția cluburilor puternice din București. În sezonul 1996-1997 se transferă la Rapid București, echipă la care va juca pentru 7 sezoane, timp în care va ajunge căpitan și în care este convocat la echipa națională de fotbal a României. Devine de două ori campion și câștigă două cupe la Rapid, iar în 2004 este cumpărat de Spartak Moscova. Revine în campionatul intern la începutul anului 2007, după ce a fost refuzat de echipa engleză Leeds United, alegând să semneze un contract cu fosta sa echipă – Ceahlăul Piatra Neamț. În sezonul 2007-2008 a evoluat la echipa cipriotă Apollon Limasol, după care s-a transferat în Austria, la echipa Kapfenberger SV. Din returul sezonului 2008-2009 a devenit jucător-antrenor secund la Rapid București, poziție pe care a ocupat-o până în vara anului 2010. În 2011 s-a transferat la FCM Târgu Mureș. În 2012 a semnat cu nou-promovata în Liga II, CS Buftea. Adrian Iencsi a debutat la echipa națională de fotbal la data de 15 noiembrie 2000, într-un meci împotriva Iugoslaviei (Serbia de astăzi), iar ultima sa prezență în lotul Tricolorilor datează din primăvara 2006, cu ocazia turneului amical din S.U.A.. În total, Adrian Iencsi a evoluat de 30 de ori pentru România, înscriind 1 gol. În cariera sa de antrenor, a activat ca principal la echipa sa de suflet, Rapid București.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu