Share
Fotbal, Liga 3. CS Minaur Baia Mare reușește victoria la debutul în actualul sezon. Progresul Șomcuta demolată chiar acasă. Panică pe teren

Fotbal, Liga 3. CS Minaur Baia Mare reușește victoria la debutul în actualul sezon. Progresul Șomcuta demolată chiar acasă. Panică pe teren

Liga 3, etapa întâi! CS Minaur Baia Mare reușește victoria la debutul în actualul sezon. Progresul Șomcuta efectiv demolată acasă. A fost panică! A rămas inconștient pe gazon atacantul Sergiu Jurj!

Vineri și sâmbătă s-au disputat jocurile primei etape din seria a 10-a a Ligii a III-a. CS Minaur a jucat în deplasare, cu Someșul Dej, pe un teren nu tocmai bun, în timp ce Progresul Șomcuta Mare a primit vizita contracandidatei echipei băimărene la promovare, SCM Zalău.

CS Minaur Baia Mare s-a deplasat în Dej cu gândul la victorie, pe care a și obținut-o în ultimele minute. Cu toate acestea, primii care au înscris au fost jucătorii echipei gazde, în minutul 14, prin Valentin Cristea, cu un șut de la 18 metri. În minutul 16 a venit replica oaspeților, care au marcat prin Alin Văsălie, jucătorul băimărenilor înscriind din 10 metri cu capul după o centrare venită de pe partea dreaptă.

În min. 43, antrenorul Ciprian Danciu a primit cartonașul galben după ce i-a reproșat arbitrului că nu a dar un cartonaș galben la un fault care trebuia acordat, iar apoi l-a aplaudat pe Marius Omuț, care i-a mai dat un galben și l-a trimis în afara terenului, arată reprezentanții clubului băimărean. Loviturile decisive au venit pe finalul celei de-a doua reprize. În minutul 89, Arthur Teut a reluat în plasă o minge aruncată în careu în urma unei lovituri libere de la mijlocul terenului. Gazdele au încercat să se arunce în atac, dar în minutele de prelungire au mai primit un gol: un balon a fost degajat de portarul Rareș Pop (intrat în partea a doua) până la vreo 40 de m, de unde Adrian Bura a trimis direct spre poartă, peste portarul ieșit la 14m și după ce mingea a intrat în plasă s-a fluierat finalul meciului, mai arată reprezentanții clubului băimărean. Ar fi de remarcat faptul că CS Minaur Baia Mare s-a deplasat însoțită la Dej de o galerie de aproximativ 20 suporteri.

În ceea ce privește partida de la Șomcuta Mare, aici parcă ar fi fost o singură echipă pe teren, oaspeții veniți de la Zalău. S-a încheiat cu un neverosimil 1-8, în condițiile în care la pauză era deja 0-3. Un moment groaznic a avut loc în minutul 36, atunci când atacatul SCM Zalău, Sergiu Jurj, care a evoluat la FC Ardealul Cluj, CSU Craiova U 19, Minaur Baia Mare, CSU Craiova II, Verona U 19, Chindia, FC Rapid sau CSM Focşani, a suferit o cruntă accidentare.

Sergiu Jurj urmărea un balon aruncat în atac, clipă în care s-a izbit violent de un fundaş şi portarul advers. Meciul a fost întrerupt timp de aproximativ 15 minute, iar pe teren şi-a făcut apariţia şi o Ambulanţă SAJ şi o ambulanţă SMURD, echipajele acordându-i rapid primele îngrijiri medicale.

Reprezentanții clubului zălăuan au publicat un mesaj pe contul oficial de Facebook. „Îi dedicăm această victorie atacantului nostru, #SergiuJurj care, în minutul 36, în urma unui contact cu un fundaș și portarul advers, a rămas inconștient pe gazon timp de câteva minute. În cele din urmă, jucătorul nostru și-a revenit, fiind transportat cu ambulanța SMURD la Spitalul din Baia Mare! Însănătoșire grabnică, Sergiu Jurj!”, a fost mesajul SCM Zalău. Așadar la cum se vede din prima etapă, va fi o luptă în doi la promovare, între CS Minaur Baia Mare și SCM Zalău.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu