Share
Finanțare de aproape 250 de milioane de euro pentru România şi alte patru state UE care ajută refugiaţii ucraineni

Finanțare de aproape 250 de milioane de euro pentru România şi alte patru state UE care ajută refugiaţii ucraineni

România, Polonia, Ungaria, Slovacia şi Cehia – statele UE care au primit cei mai mulţi refugiaţi din Ucraina – vor beneficia de o finanţare europeană de 248 de milioane de euro, a anunţat miercuri Comisia Europeană, arată digi24.ro.

Cele cinci state vor primi această asistenţă de urgenţă din fondurile pentru afaceri interne. Statele membre pot utiliza fondurile pentru a le oferi asistenţă imediată – de exemplu alimente, transport şi cazare temporară – persoanelor care fug din calea războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, precum şi pentru a-şi spori capacitatea de a gestiona frontierele externe ale UE, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Organizaţiile societăţii civile şi autorităţile locale şi regionale joacă, de asemenea, un rol esenţial în furnizarea de asistenţă şi, prin urmare, statele membre vor trebui să se asigure că şi acestea au acces la această finanţare de urgenţă. Pentru a se asigura că plăţile se efectuează rapid, fără o sarcină administrativă considerabilă, Comisia va elibera fondurile mai degrabă pe baza rezultatelor obţinute, decât pe baza costurilor reale.

Decizia urmează evenimentului mondial de strângere de fonduri din 9 aprilie, intitulat „Susţinem Ucraina”, în cadrul căruia Comisia s-a angajat să sprijine, cu până la 400 milioane de euro, refugiaţii care ajung din Ucraina în cele mai afectate state membre. Pentru sprijini în continuare nevoile iniţiale de primire pe măsură ce acestea evoluează, Comisia va pune la dispoziţie restul de 152 milioane de euro după ce va obţine acordul autorităţii bugetare, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu