Share
Final de an școlar atipic, fără flori, fără îmbrățișări; festivitățile s-au desfășurat pe internet

Final de an școlar atipic, fără flori, fără îmbrățișări; festivitățile s-au desfășurat pe internet

Ieri, 12 iunie, s-a încheiat acest an școlar. Unitățile de învățământ au fost pustii, iar festivitățile de premiere s-au mutat, în majoritatea cazurilor, pe internet. Farmecul nu a fost însă același…

Tuturor – părinți, elevi, cadre didactice – le e dor de normalitate și speră ca de la toamnă totul să redevină la normal.

„Dacă până acum abia așteptam vacanța, acum, la începutul ei, sunt tristă. Îmi pare rău că nu m-am mai putut întâlni cu profesorii și colegii mei. Am sperat să treacă virusul ăsta și să mergem iar la școală. Sper ca din toamnă să fie iar totul ca înainte. Festivitatea de final de an am ținut-o online”, a declarat Alexia, o elevă de clasa a VII-a.

„Fiul meu a terminat clasa I. Ne-am îmbrăcat frumos și am participat la festivitatea online. Pe tot parcursul festivității am fost cu lacrimi în ochi. Doamne, vreau iar sa avem parte de tot ce ni se părea normal, de atâtea binecuvântări de care nu eram conștienți. Nu am știut că e așa frumos să-ți duci copilul la școală, la festivitate, până nu am fost nevoită să particip la toate aceste lucruri online, din fața unui ecran. Îmi lipsesc momentele când îl vedeam ieșind din curtea școlii cu ghiozdanul în spate. Îmi lipsesc râsul, îmbrățișările și mirosul de flori de la festivitatea de sfârșit de an școlar”, spune și o mămică din Maramureș.

La fel de emoționantă a fost festivitatea și pentru cadrele didactice. „Festivitatea s-a desfășurat online. Clasa a IV-a a avut în piept o inimă, care a simbolizat inima doamnei învățătoare, iar pe ea alte inimi mai mici, pe care a fost scris 2015 – 2020 și numele meu. Fiecare elev, în ordinea calificativelor, a primit o diplomă online, a fost felicitat. Am fost supărați că nu am putut să mergem cu serenada, să primim flori, dar am promis că la toamnă vom face o premieră adevărată”, a declarat învățătoarea Elena Cirțiu.

La rândul său, învățătorul Marian Hotca spune: „Sfârșitul de an școlar nu a fost unul obișnuit, deoarece am făcut festivitatea de unul singur în sufragerie și mi-am amintit de fiecare moment plăcut din anul școlar 2019-2020. Am cumpărat 10 baloane colorate, fiindcă am avut 10 copii în clasă și am scris numele copiilor pe ele. Am fotografiat baloanele, alături de un ursuleț mare și de citatul „Copiii sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerurile” (Henry Ward Beecher), după care am postat totul pe pagina mea de Facebook, mulțumindu-le atât lor, cât și părinților pentru sprijinul acordat, mai ales în școala online. Trebuie să menționez că în ziua de 2 iunie m-am întâlnit cu fiecare elev pe rând la școală și i-am premiat cu diplome și cărți. Cu toții am avut emoții, am plâns și am râs, dar am promis că în luna august vom mai organiza o întâlnire pentru a ne lua rămas-bun, așa cum trebuie, cu prăjituri, suc și pizza. Cred că acest an școlar va rămâne în istoria învățământului românesc ca fiind cel mai trist an școlar. Părinților le mulțumesc pentru buna colaborare, iar elevilor mei de la școala din Săsar le dedic ultima poezie și le transmit să aibă vacanță plăcută!

Broscuța gospodină

La râu, pe o piatră mare,

Strălucind ca un smarald,

O broscuță stă la soare

Și tot cântă că i-e cald.

 

Oac, oac, oac… nu se oprește

Din concertul minunat,

Racul din râu o zărește

Și-o ascultă încântat.

 

De-ar avea și o chitară

Lunca toat-ar răsuna,

De cu zori și până-n seară

Ar cânta și s-ar distra.

 

Oac, oac, oac că-i vremea bună

Stau în apă ori la soare

Și mai spun câte-o minciună

Când pe baltă-ntind fuioare.

 

Eu torc lână groasă-n apă

Cât s-ajungă de-un covor,

Valea toată să priceapă

Că îi sunt de ajutor.

 

Oac, oac, oac, mai zic o dată

Și-apoi plec la înotat,

Gospodină-s lăudată

C-am țesut și-am și cântat!”.

Potrivit structurii anului școlar 2020-2021, școala va începe pe 14 septembrie.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu