Share
File din istoria noastră: În Baia Mare centrul orașului a ajuns o scenă de anchetă. Un oficial s-a aruncat de la 7 în gol! Era un britanic!

File din istoria noastră: În Baia Mare centrul orașului a ajuns o scenă de anchetă. Un oficial s-a aruncat de la 7 în gol! Era un britanic!

File din istoria orașului: În Baia Mare Hotelul Mara avea să fie subiect de știri. Un diplomat s-a aruncat de la 7 în gol! Era un britanic!

Liniștea aparentă a urbei noastre, în ianuarie 2014, a fost zguduită, de un altfel de eveniment. Un bărbat s-a aruncat efectiv de la etajul 7 al Hotelului Mara.

Ancheta a durat doar câteva luni, pentru că, deja, în iulie, autoritățile deja aveau raportul complet cu privire la Ian Saunders, în vârstă de 47 ani, diplomat britanic, care a ales să își petreacă ultimele ore din viață în urbea de pe malul Săsarului. S-a vorbit că s-ar fi sinucis în urma unei iubiri neîmpărtășite.

La mijlocul lunii ianuarie, Ian Saunders, în vârstă de 47 de ani a ajuns la Baia Mare. Acesta s-a cazat la unul dintre cele mai renumite hoteluri din oaş, pentru ca după câteva zile să îşi pună capăt zilelor. Ian Saunders lucra la Consulatul britanic din Bucureşti, iar fapta sa a atras atenţia presei din toată lumea. Potrivit informaţiilor de la acea vreme, bărbatul a cerut o cameră la ultimul etaj, dar i s-a spus că erau încălzite doar cele de la primele nivele, aşa că s-a cazat într-una de la etajul unu.

La câteva zile distanţă, acesta s-a aruncat de la ultimul etaj al hotelului, murind pe loc. Anchetă în cazul morţii sale a stabilit că a fost vorba despre o sinucidere, mai cu seamă că în camera sa s-au găsite mai multe foi scrise de mână, într-una Saunders afirmând că dorea să-şi ia viaţa. Medicul legist asistent Maria Mulrennan dat concluzionat: „A fost destul de clar din scrisoarea care a lăsat-o, dar şi din raportul procurorului de caz că a ales special acel hotel pentru a se sinucide. Din păcate, este clar pentru mine, indiferent de motiv, Ian a decis să-şi ia viaţa!”. Ce l-o fi determinat să își ia viața nimeni nu știe. De atunci, însă, au trecut opt ani. Ani în care hotelul a fost centru de carantină, iar apoi centru de cazare turistică din nou, dar ideea în sine rămâne o filă din istoria Băii Mari.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu