Share
Festival la marginea Maramureșului: Hora la Prislop, 22 august, în zi de duminică! Vezi, aici, programul artistic al ediției cu numărul 49!

Festival la marginea Maramureșului: Hora la Prislop, 22 august, în zi de duminică! Vezi, aici, programul artistic al ediției cu numărul 49!

Bucurie mare pentru iubitorii de voie bună din Maramureș, ziua de 22 august va aduce o nouă ediție a Horei de la Prislop. Este vorba despre cea de-a XLIX-a (a 49-a), așadar evenimentul este unul de mare tradiție în acest colț de țară.

Festivalul se anunță a fi unul special, cu atât mai mult cu cât vine după o pauză considerabilă, apoi că vine după o perioadă dificilă cauzată de pandemia de COVID-19 și în plus va aduce în fața spectatorilor artiști iubiți de aceștia.

După o absență de patru ani, îndrăgitul Festival Interjudețean de Folclor HORA LA PRISLOP revine în calendarul manifestărilor tradiționale cu un program artistic deosebit, care va reuni ansambluri și interpreți din județele Maramureș și Suceava. Evenimentul organizat de Consiliul Județean Maramureș prin Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, alături de Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina, în parteneriat cu Primăria Orașului Borșa, va avea loc în data de 22 august.

Păstrând tradiția, în dimineața zilei de 22 august, începând cu ora 10:00 va fi oficiată slujba religioasă la Mănăstirea cu hramul „Schimbarea la Față” din Pasul Prislop, urmată de depunerea de coroane la Monumentul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Manifestările vor continua cu o spectaculoasă paradă a portului popular, după care, începând cu ora 12:30 evenimentul va fi deschis oficial și publicul va avea ocazia să asiste la reprezentații artistice de mare valoare. Pe scena amplasată la hotarul județelor Maramureș și Suceava vor urca Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” și Angela Buciu din Maramureș, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Ansamblul „Cercănelul” și Anghelina Timiș din Borșa, dar și invitații speciali Gheorghe Zamfir, Nicolae Furdui Iancu și Formația Crai Nou, Cornelia și Lupu Rednic. În programul evenimentului se regăsește celebra horă în care sunt invitați să se prindă toți cei prezenți. Această ediție a Horei la Prislop va fi prezentată de celebra Iuliana Tudor.

„Așa cum v-ați obișnuit deja, în cadrul festivalului vă veți putea bucura de un târg al meșterilor populari, dar și de preparate tradiționale delicioase, numai bune să vă potolească foamea. Vă așteptăm cu drag la o ediție memorabilă a Festivalului Interjudețean de Folclor Hora la Prislop!”, mai arată organizatorii festivalului.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu