Share
„Femei din Maramureș. Portrete povestite” – proiect inedit desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii

„Femei din Maramureș. Portrete povestite” – proiect inedit desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii

„Femei din Maramureș. Portrete povestite” este numele unui mini-primăvăratic proiect pus la cale de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, pentru a marca anul acesta Ziua Internațională a Femeii. 

„V-am obișnuit până acum cu obiceiuri și credințe populare, cu porți și biserici de lemn, descântece și hori. 8 martie sigur nu-i sărbătoare tradițională, dar e un prilej bun să aflăm mai multe despre viața femeii din satele încă tradiționale.

Am vorbit cu câteva maramureșence. Le-am îndemnat să ne povestească despre ele, despre viața lor, să își facă un autoportret din vorbe. Ce le place să facă? Ce și-ar dori? Când au fost mai mulțumite? Când le-a fost mai greu? De ce le e dor? Au fost vreodată în vacanță? S-au hodinit vreodată? Le-am întrebat și le-am ascultat.  Ba chiar le-am filmat. La ele acasă!” – spun reprezentanții CJCPCT Maramureș.

Răspunsurile le puteți vedea și auzi în perioada 8 – 12 martie, pe pagina de facebook a instituției de cultură: facebook.com/culturatraditionala.ro.

Lasă un comentariu