Share
Expoziția „Cămașa maramureșeană – tradițIE și măiestrIE” a fost vernisată la Vivo Mall Baia Mare

Expoziția „Cămașa maramureșeană – tradițIE și măiestrIE” a fost vernisată la Vivo Mall Baia Mare

Cu ocazia Zilei Universale a Iei Românești, în perioada 20-30 iunie, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în parteneriat cu Vivo Mall Baia Mare, vă invită să vizitați, într-un spațiu neconvențional, expoziția „Cămașa maramureșeană – tradițIE și măiestrIE” și să „poposiți” în cele patru zone etnografice ale județului Maramureș (Chioar, Codru, Lăpuș, Maramureș Voievodal) pentru a descoperi diversitatea cămășilor tradiționale din această zonă, cusute cu măiestrie.

Poveștile cusute pe pânză și transmise de către creatoare prin cusături și simboluri sunt accentuate de imagini sugestive, ce surprind trăiri ale oamenilor care îmbracă și poartă cu mândrie cămeșa și portul tradițional și în zilele noastre, precizează reprezentanții muzeului.

În cadrul vernisajului au luat cuvântul: Monica Mare, manager al Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Anamaria Nagy, curator al expoziției și Gabriela Filip, muzeograf.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic susținut de copiii din Ansamblul Doina Lăpușului, instructor Nicolae Pop, și de Gabriela Filip.

„Pe această cale aducem mulțumiri doamnei primar din Lăpuș, Cristina Buda, pentru sprijinul oferit. De asemenea, mulțumim artiștilor fotografi: Mariana Scubli, Gabriel Motica, Vasile Chira, Marius Ionuțaș, Dan Griga și Vlad Dumitrescu pentru colaborare, colegilor de la celelalte instituții de cultură, echipei muzeului și tuturor celor prezenți la vernisaj.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 20-30 iunie, în incinta Vivo Mall Baia Mare, la parter”, transmit cei de la Muzeu.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu