Share
Experiență inedită în Maramureș: Timp de trei zile Aeroclubul Baia Mare organizează pentru cei care doresc salturi în tandem cu parașuta. Care sunt condițiile!

Experiență inedită în Maramureș: Timp de trei zile Aeroclubul Baia Mare organizează pentru cei care doresc salturi în tandem cu parașuta. Care sunt condițiile!

Reprezentanții Aeroclubului Baia Mare vin cu o soluție pentru cei care vor să își răcorească vara altfel, respectiv cu un salt în tandem cu parașuta. Acest lucru se va putea face în perioada 30 iulie – 1 august.

Reprezentanții Aeroclubului Baia Mare au oferit și mai multe explicații celor care iau în calcul această metodă de distracție, întrucât există mai multe condiții care trebuie respectate. Mai mult decât atât, cu siguranță sunt și persoane care nu știu foarte multe detalii.

Saltul în tandem cu parașuta este cea mai simplă și cea mai bună alternativă pentru cei care vor să experimenteze căderea liberă și zborul cu parașuta. Oricine poate face acest tip de salt, vârsta minima de 14 ani (este necesar acordul ambilor părinți la notar pentru minori) cu o condiție fizică normală, deoarece saltul în tandem se face cu un instructor experimentat.

Saltul în tandem se face cu o parașută specială pentru două persoane. Hamul pasagerului este atașat de parașuta instructorului care este o parașută mare specială de tandem. Pregătirea pentru salt durează 10-15 minute, după completarea documentelor necesare. Echipamentul necesar este alcătuit din un tricou, un pantalon sport (fie lungi, fie scurți) și încălțăminte ușoară sport. Vei sări de la 3000 de metri, zborul durează aproximativ 18-22 minute și vei experimenta aproximativ 35-40 de secunde de cădere liberă, urmând apoi zborul cu parașuta pentru câteva minute.

Nu uita să te bucuri de priveliște! Pentru aceasta vei primi o pereche de ochelari speciali pentru salt ce rezistă la + 200 km/h. Dacă porți ochelari de vedere, se folosesc ochelari de protecție deasupra celor de vedere, arată reprezentanții Aeroclubului Baia Mare.

C.Ț.

Lasă un comentariu