Share
EXCLUSIVITATE DE LA PARIS: Cu decență și obiectivitate științifică, realitatea despre COVID-19! Aflați adevărul!

EXCLUSIVITATE DE LA PARIS: Cu decență și obiectivitate științifică, realitatea despre COVID-19! Aflați adevărul!

EXCLUSIVITATE DE LA PARIS: Cu decență și obiectivitate științifică, realitatea despre COVID-19! Aflați adevărul!

„33 de întrebări la care EI n-au răspuns încă”, bestseller-ul acestei ierni pe piața cărții de la Paris (edition Albin Michael)

De câteva luni încoace, autorul scria aceste rânduri în primăvara anului 2022, n.t., epidemia e socotită ca și stăvilită și doar arareori îi mai vedem pe reprezentanții autorităților sanitare pe platourile de televiziune. Specialiștii ăștia nu-s „buni clienți”, vorba ziariștilor: sunt lugubri și nu se pricep deloc, dar deloc, să spună ce au de spus pe înțelesul tuturor. În schimb, autoritățile întocmesc un număr respectabil de rapoarte, unde își reunesc rezultatele investigațiilor și transmit informații extrem de importante. Lucruri pe care nici guvernul, nici laboratoarele nu ni le-au împărtășit niciodată nouă, publicului larg.

Căci da, sunt și perioade în care autoritățile sanitare spun totul pe șleau. De să te treacă fiorii. Nu numai că nu ascund nimica, dar și aștern totul pe hârtie. Agenția Națională de Siguranță a Medicamentelor și a Produselor pentru Sănătate, ANSM-ul, a emis, de pildă, în martie 2022 un raport intitulat: „Observarea cazurilor de efecte nedorite ale vaccinurilor Covid-19. Date culese între 11/02/2022 și 24/02/2022”. Niciun laborator, și cu atât mai puțin guvernul, nu dau niciodată vreun comunicat pe această temă. Raportul face mai întâi un bilanț al vaccinării. Aflăm așa că peste 140 940 600 de injectări au fost realizate în total până pe 24 februarie 2022 în Franța, repartizate astfel:
– Peste 108 597 700 de injectări cu COMIR-NATY (BioNTech-Pfizer);
– Peste 23 402 400 de injectări cu SPIKE-VAX (Moderna);
– Peste 7 856 100 de injectări cu VAXZE-VRIA (AstraZeneca);
– Peste 1 084 300 de injectări cu Covid-19 Vaccine (Janssen).

Rezultatul e limpede: fapte, doar fapte. Urmarea raportului e la fel de factuală, deși nu atât de inofensivă: depănarea, vaccin după vaccin, a listei fără sfârșit de efecte nedorite grave la pacienții vaccinați. Să ne-nțelegem bine: după aproape doi ani de la prima campanie de vaccinare contra Covid-ului, încă tot n-am devenit un antivax și cred mai departe că accidentele terapeutice foarte rare sunt inevitabile în cadrul injectărilor cu vaccinuri. Ceea ce nu pot tolera, în schimb, e faptul că guvernul și laboratoarele le pun cu bună știință sub obroc, împiedicându-i pe cetățeni să-și facă propria lor părere și să ia hotărîri chibzuite, întemeiate pe informațiile puse la dispoziția lor.

Ce ne spune, deci, zisul raport? „145 020 de cazuri” [ultima versiune la zi, cea între 16/06/2022 și 23/06/2022, dă cifra de 169 557 de cazuri, n.t.] au declarat efecte nedorite pentru totalitatea vaccinurilor, de la începutul vaccinării încoace, dintre care 25% sunt grave. Un sfert! Ar fi fost de așteptat ca ANSM-ul să ceară comunicarea acestor rezultate.

Ei bine, nu! Niciun organ de presă nu dă sfoară-n țară că pentru 25% din cei care avuseseră efecte secundare asta se lăsase cu tulburări organice grave. Ca să nu mai pomenim că, încă de la începutul farmacovigilenței medicamentoase, doar o infimă parte din aceste tulburări sunt declarate. Despre ce anume este vorba? ANSM-ul dă o listă a tuturor efectelor nedorite grave, zise „sub supraveghere” – adică deja repertoriate –, ale fiecăruia din cele patru vaccinuri (Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Janssen). Vă scutesc de lectura exhaustivă, enumerare fastidioasă și anxiogenă, din care un singur lucru e de reținut: că, după ANSM, a te vaccina înseamnă să riști poate să rămâi paralizat, handicapat, steril, să mori sau să pierzi copilul pe care-l aștepți! [Într-o notă de subsol, autorul indică link-ul de consultat: https://ansm.sante.fr/uploads/2002/06/30/20220623-vaccins-covid-19-fiche-de-synthese-ansm-2.pdf , n.t.]. În privința vaccinului Janssen, ANSM-ul precizează că: „În înștiințarea sa din 17 februarie 2022, HAS-ul (Haute Autorité de santé) recomandă amânarea vaccinării cu vaccinul Janssen. […] cu excepția persoanelor riscând o formă gravă a bolii cărora le este contraindicată administrarea unui vaccin cu ARNm”. Contrar celorlalte trei, vaccinul Janssen nu-i un produs genic. Însă poate omorî, ca și celelalte trei: „Patru cazuri au fost raportate la pacienții cvincagenari și unul cvadragenar, printre care două de mai puțin de 55 de ani au fost constatate de la începutul observării. Alți trei pacienți nu s-au însănătoșit încă la momentul declarației”, explică raportul.

Vă-ntrebați poate de ce autoritățile sanitare nu comunică aceste informații și pe altă cale decât cea a rapoartelor științifice? De ce nu le strigă și în piața publică? Ca să nu fie catalogate drept complotiste antivax…? Ori mai degrabă pentru că patronii instituțiilor sanitare franceze se supun președintelui Republicii, care-i numește, îi plătește și-i poate da afară în orice clipă?

Traducere în românește și prezentare de Anca-Domnica ILEA, după Les 33 questions auxquelles ILS n’ont toujours pas répondu, Albin Michel, Paris, noiembrie 2022. Pr. virolog Christian Perronne, șef, vreme de 26 de ani, al serviciului de Boli infecțioase și tropicale al spitalului Raymond Poincaré din Garches, fost universitar, fost expert la OMS, e una din puținele voci marcante care s-au ridicat, de la începutul epidemiei de Covid-19, împotriva „doxei” în materie de gestiune a crizei sanitare, apoi și de politică vaccinală. Deși i s-a reproșat poziția critică, n-a putut fi condamnat legal la interdicția practicării medicinei, și nici dovedit de „defăimare”. Primele sale cărți pe această temă, publicate tot la Albin Michel – Y a-t-il une erreur qu’ILS n’ont pqs commise? (2020) și Décidément, ILS n’ont toujours rien compris (2021) –, au devenit deja în Franța niște best-sellers, grație electroșocului stârnit în opinia publică – întrucât la nivel oficial (mai) nimic nu s-a schimbat până în ianuarie 2023…

Corespondență de la Paris de ANCA DOMINIQUE ILEA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu