Share
Exclusiv: Siena Vușcan, mica artistă care a fermecat Maramureșul: “Îmi plac foarte mult Maria Tănase și Maria Callas. Aș vrea să devin la fel de mare ca ele” (VIDEO ȘI FOTO)

Exclusiv: Siena Vușcan, mica artistă care a fermecat Maramureșul: “Îmi plac foarte mult Maria Tănase și Maria Callas. Aș vrea să devin la fel de mare ca ele” (VIDEO ȘI FOTO)

“A venit așa, ca o cometă!”. Replica îi aparține lui Florin Călinescu, uimit de Siena Vușcan, artista din Cluj care a impresionat o țară întreagă la show-ul Românii au talent. Ei bine, weekendul trecut, Siena Vușcan a fost în Baia Mare și a interpretat două piese live alături de trupa Remarkers, pe scena amplasată pe terasa restaurantului La Tour din Centrul Vechi al municipiului.

Tot atunci, micuța artistă ce a cucerit o țară întreagă a acordat un interviu în exclusivitate pentru DirectMM.ro. S-a dovedit a fi extrem de naturală, dezinvoltă, sinceră și de carismatică, exact așa cum am și ați văzut-o la TV.

Cu o naturalețe fantastică, Siena ne-a povestit cum a trăit ea experiența de la Românii au talent, despre ce va face în viitor și despre care sunt modelele sale artistice. Motivul pentru care publicăm numai astăzi interviul de acum câteva zile este cât se poate de deosebit. Astăzi, Siena împlinește 11 ani, motiv pentru care îi urăm, la rândul nostru, La mulți aaaaani!

Cătă Țineghe – Cum ți s-a părut Baia Mare, din câte ai apucat să vezi până acum?

Siena Vușcan – Astăzi am venit pentru prima oară și mi s-a părut un loc minunat. Venind cu mașina, am văzut că totul e înconjurat de munți, am văzut foarte multe clădiri vechi. Mi se pare că seamănă destul de tare cu Clujul. Am fost în foarte multe orașe și Baia Mare mi se pare că seamănă cel mai tare cu Clujul.

Cătă Țineghe – Ți-ar plăcea să vezi tot Maramureșul dacă ai avea ocazia?

Siena Vușcan – Normal că aș vrea să văd toate locurile.

Cătă Țineghe – Ai văzut până acum China, Statele Unite…

Siena Vușcan – Chiar dacă m-am născut în Statele Unite, am stat numai până la patru luni, așa că nu mai țin foarte mult minte.

Cătă Țineghe – Vreau să spun că mi-ai făcut o impresie extraordinară la Românii au talent. M-a impresionat enorm talentul tău muzical. Cum ai trăit tu această experiență?

Siena Vușcan – Pentru mine a fost pentru prima dată când am ajuns pe o scenă din România. Iar înainte de a urca pe scenă, mă tot gândeam – oare o să îmi iasă bine?, oare o să mă placă? Însă, atunci când am ajuns pe scenă și i-am văzut că râd, m-am bucurat foarte tare, că se simt bine acolo. Mi-a plăcut foarte mult scenă, pentru că era mare, erau mulți oameni care se uitau la mine, erau lumini acolo, sus. Să știi că nu am să uit niciodată experiența de la Românii au talent.

Cătă Țineghe – Ți-a fost frică de vreun jurat?

Siena Vușcan – Înainte de ajunge acolo, nu îi știam, așa că nu mi-a fost. Toți mi-au plăcut foarte tare. Florin Călinescu chiar mi-a plăcut foarte tare, pentru că avea o față foarte expresivă și, într-o zi, chiar mi-aș dori să îl pot desena. Mihai Petre mi se pare că e cel mai cald om pe care l-am văzut vreodată. Cât despre Andra, mă bucur foarte tare că i-a plăcut de mine și mi-a dat golden buzz. Iar Andi cred că e ca Peter Pan. El niciodată nu crește mare.

Cătă Țineghe – Despre Smiley și Pavel ce îmi poți spune, nu putem să uităm de ei!…

Siena Vușcan – Despre Smiley oricum mi-a plăcut foarte tare, iar despre Pavel Bartoș mă bucură foarte tare că i-a plăcut numele lui în chineză, nu credeam că îi va plăcea atât de tare. Și sper ca visul lui ca toată lumea să strige Pavolo, Pavolo, să i se împlinească.

Cătă Țineghe – A doua experiență de la Românii au talent, finala, a fost, din păcate, de acasă, din motive evidente. Cum a fost?

Siena Vușcan – A fost bine, nu pot să zic că a fost foarte rău, dar, totuși, atunci când stai în casă e altceva ca și când ești pe scenă. Iar atunci când vorbeam, eu le auzeam numai vocea, pentru că mă vedeam pe mine. Nu pot să zic că a fost rău, pentru că, sincer, chiar mi-a plăcut, doar că e o diferență între a sta acasă și a fi pe scenă. Aș fi vrut să văd publicul. Știi, mie îmi place foarte tare atunci când cânt, să văd ce reacție are publicul, dacă le-a plăcut, dacă nu le-a plăcut. Din păcate, nu am putut să văd de data asta, însă nu e niciodată nu e târziu.

Cătă Țineghe – Te-am descoperit pe Youtube, la un show în China.

Siena Vușcan – A, da! Atunci eram destul de mică și nu cântam așa de bine ca acum. Ți-a plăcut?

Cătă Țineghe – Mi-a plăcut, cu toate că nu am înțeles mare lucru, fiind în chineză.

Siena Vușcan – Da, probabil că nu ai înțeles!

Cătă Țineghe – Că veni vorba despre limba chineză, mi-a rămas în cap interpretarea din audiții. Cântecul milităresc. Cum l-ai învățat?

Siena Vușcan – Întrucât nu am mers încă la profesor și nu știu încă foarte bine notele, eu, atunci când învăț o melodie, iau telefonul și caut o persoană care cântă melodia aceea cel mai bine și eu o ascult, iar cum cântă ea, așa cânt și eu. La început, trebuie să cânt mai încet, pentru că încă nu știu când trebuie să meargă vocea sus, când trebuie să meargă vocea jos. A durat câteva luni bune să învăț acel cântec milităresc, dar am reușit în cele din urmă. Chiar a fost destul de greu cântecul, pentru că mi s-a părut ca o capcană. Ba mergea sus, ba mergea încet, și tot așa.

Cătă Țineghe – Care sunt cântăreții tăi preferați din România și din străinătate?

Siena Vușcan – Din România, mi-a plăcut foarte tare de Maria Tănase. Îmi place tare mult vocea ei și tot încerc să îi cânt melodiile.

Cătă Țineghe – Știi că e atipic pentru vârsta ta să spui Maria Tănase.

Siena Vușcan – Să știi că și mamei mele îi place foarte mult de Maria Tănase și ea mi-a arătat-o și mi-a rămas, așa, în minte. Îmi plac foarte tare melodiile ei. La belcanto, îmi place foarte tare de cântăreața Maria Callas și aș vrea ca, într-o zi, să devin la fel de mare ca ea, ca și ele, de fapt.

Cătă Țineghe – La cum merg lucrurile, în mod clar vei fi.

Siena Vușcan – Încă o chestie! Acolo, în China, este o cântăreață care e ca și profesoara mea. De la ea am învățat o grămadă de melodii. Țin minte că avea melodie pe care, atunci când eram mai mică, tot încercam să o cânt. Acum deja mi se pare foarte ușoară. (n.red. – aici ne face o demonstrație). Acest cântec este despre floarea de iasomie. Ea cântă despre cât de frumoasă e floarea și că vine o fată și o culege și o duce la iubitul ei.

Gepostet von Aurelian Constantin Vuscan am Sonntag, 12. Juli 2020

Cătă Țineghe – Ce planuri ai pentru viitor?

Siena Vușcan – Până acum am cântat belcanto, dar acum cânt și altceva, cum ar fi stilul pop al lui Adele. Îmi plac foarte tare ambele stiluri. Acum am astea două drumuri, pe care tot merg, până când voi vedea care îmi va ieși cel mai bine și care îmi va plăcea mai tare. Momentan, sunt destul de mică și nu știu.

Gepostet von Aurelian Constantin Vuscan am Sonntag, 12. Juli 2020

Cătă Țineghe – Cu cine ai colabora dacă s-ar ivi ocazia?

Siena Vușcan – Azi am colaborare cu Remarkers. Le sunt foarte recunoscătoare pentru că m-au invitat și este o experiență destul de interesantă, pentru că este pentru prima dată când cânt cu formație. Până acum, chiar dacă am mai cântat cu vocea asta, am făcut-o numai acasă. E numai mama care stă acolo, care se mai uită la telefon, mai citește o carte și uneori își mai ridică privirea la mine și ascultă cum cânt eu.

Siena salută cititorii DirectMM.ro

Siena Vușcan, mica artistă care a cucerit inimile românilor cu talentul său, îi salută aici pe toți cititorii DirectMM.ro! Află mai multe despre interviul acordat în exclusivitate, pe care urmează să îl publicăm:https://www.directmm.ro/comunitate/siena-vuscan-in-baia-mare-nu-am-sa-uit-niciodata-experienta-de-la-romanii-au-talent/

Gepostet von Direct MM am Montag, 13. Juli 2020

Cătă Țineghe – Te rog să saluți publicul din Maramureș. Foarte multă lume de aici te-a votat.

Siena Vușcan – Tuturor celor din Baia Mare și Maramureș, vă mulțumesc că m-ați votat și sper să aveți o zi foarte bună! La revedere!

Cătă ȚINEGHE

Interviul video complet, mai jos:

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu