Share
Exclusiv: Scafandrii ISU Maramureș au salvat trei pescari a căror barcă s-a răsturnat, în zona Portului Constanța. Nu este singura intervenție! (VIDEO ȘI FOTO)

Exclusiv: Scafandrii ISU Maramureș au salvat trei pescari a căror barcă s-a răsturnat, în zona Portului Constanța. Nu este singura intervenție! (VIDEO ȘI FOTO)

Un echipaj ISU Maramureș a participat la salvarea a trei pescari a căror barcă s-a răsturnat în larg, din cauza valurilor. Intervenția a avut loc în dimineața zilei de vineri, 2 iulie.

Ionuț Ahrițculesei și Bogdan Cherteș sunt scafandri în cadrul ISU Maramureș, însă sunt detașați temporar, în perioada sezonului estival, în județul Constanța, pentru a oferi sprijin.

În dimineața zilei de vineri, 2 iulie, în jurul orei 09.00, au fost solicitați să intervină de urgență în zona Portului Constanța. Acolo, o ambarcațiune în care se aflau trei pescari constănțeni, din care doi de aproximativ 65 de ani, s-a răsturnat din cauza valurilor mari, în apa mării a cărei temperatură era de 16 grade Celsius.

Trebuie spus faptul că misiunile în această specializare nu sunt deloc simple, cu atât mai mult cu cât meciul acvatic este necruțător. „Intervenția a avut loc în jurul orei 09.00, în latura estică a Digului de Nord al portului Constanța. Am reușit să îi salvăm pe toți cei trei pescari. Totodată, cu eforturi considerabile, am recuperat și ambarcațiunea”, a arătat, pentru DirectMM.ro, Ionuț Ahrițculesei, salvator în cadrul ISU Maramureș.

„Felicitări echipajului de scafandri ISU Maramures, care în această perioadă este în misiune pe litoral! Colegii noștri, alături de doi barcagii ai ISU Constanța și un echipaj al Poliției de Frontieră, au salvat trei pescari a căror barca s-a răsturnat, în larg, din cauza valurilor”, au relatat și reprezentanții ISU Maramureș.

Trebuie să explicăm faptul că, datorită numărului mare de intervenții generat de afluxul mare de turiști, se obișnuiește ca specialiști din alte județe să fie detașați temporar pe malul mării.

Așa s-a întâmplat și cu cei doi scafandri ai ISU Maramureș, care sunt implicați în această perioadă în misiuni de salvare pe litoral. Să nu vă închipuiți că aceasta a fost singura. Spre exemplu, zilele trecute, aceștia au căutat un muncitor al portului Midia căzut între nave. Aproximativ în același loc în care, ulterior, în 2 iulie, a avut loc acea explozie. Atașat acestui material puteți urmări imagini de la cele două intervenții, mai sus de la Portul Constanța, iar mai jos de la Petromidia Năvodari.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Braconieri?

    Răspunde

Lasă un comentariu