Share
Exclusiv: Radiografia situației COVID-19 din Maramureș, cu Rareș Pop, directorul DSP MM: „Toate spitalele sunt full! Avem nevoie de mai mulți specialiști pe Terapie Intensivă!”

Exclusiv: Radiografia situației COVID-19 din Maramureș, cu Rareș Pop, directorul DSP MM: „Toate spitalele sunt full! Avem nevoie de mai mulți specialiști pe Terapie Intensivă!”

Vă amintiți imaginile sumbre din Lombardia, din primăvară, sau din Suceava, tot din primăvară? Cu siguranță nu vi le doriți în Maramureș! Însă, pentru a evita un asemenea scenariu înfiorător, este nevoie de respectarea măsurilor.

În prezent, avem cele 28 paturi ATI destinate în Baia Mare de bolnavilor de COVID-19 ocupate (19 la Spitalul TBC, 9 la Județean). În acest context, autoritățile sunt nevoite să caute soluții. Iar la Spitalul Județean Baia Mare s-au găsit, conform protocolului. Însă, cum stăm la nivel de județ? L-am întrebat pe Rareș Pop, directorul DSP Maramureș.

„Numărul de cazuri raportat astăzi conține și cazuri pozitive primite cu întârziere de la laboratoarele private. De obicei, în Maramureș, se fac cam 300 teste la laboratoarele de stat și cam 300 la cele private. În prezent, paturile de ATI de la Spitalul TBC, 19 la număr și de la Spitalul Județean, 9 la număr, sunt ocupate. Cele 135 paturi destinate bolnavilor de COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase sunt ocupate, la fel cele 65 de la Sighetu Marmației, inclusiv cele 2 de ATI. La Vișeu de Sus, o secție a fost adaptată bolnavilor de COVID-19 și este plină, la fel zonele-tampon destinate suspecților de la Borșa și Târgu Lăpuș”, a declarat, pentru DirectMM.ro, Rareș Pop, directorul DSP Maramureș. Tot directorul DSP Maramureș ne-a relatat faptul că spitalul-suport are 90 de paturi strict destinate COVID-19.

Șeful instituției spune că va convoca o întâlnire cu toți factorii responsabili, pentru a schimba modalitatea de a acționa, iar întrunirea va avea loc miercuri, 4 noiembrie. „Acționăm în baza unui protocol bine stabilit de la început. Toate zonele-tampon vor beneficia de o suplimentare a paturilor. Avem nevoie de specialiști. Spre exemplu, la Spitalul TBC, spital-suport, avem doar doi medici specialiști, doar ei fac gărzi, este nevoie să găsim soluții. Momentan nu vom transfera pacienți, ba dimpotrivă, Maramureșul a importat pacienți, din București, Hunedoara, Alba sau Brașov. Trebuie să găsim soluții”, a completat Rareș Pop.

Vom reveni cu informații cu privire la situația din județ! Stați pe DirectMM.ro!

C.Ț.

Citește și

Exclusiv: Actualizare: Toate paturile de Terapie Intensivă din Baia Mare s-au ocupat! Soluție de urgență implementată la Spitalul Județean din Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu