Share
Exclusiv: Actualizare: Un asistent medical la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus a fost răpus de COVID-19. S-ar fi infectat chiar în unitatea medicală. A decedat în Baia Mare

Exclusiv: Actualizare: Un asistent medical la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus a fost răpus de COVID-19. S-ar fi infectat chiar în unitatea medicală. A decedat în Baia Mare

Vorbim tot mai des despre cadrele medicale ca eroii zilelor noastre. Fără ei, pacienții cu COVID-19 nu ar avea nicio șansă în fața virusului. Însă ce ne facem atunci când mor eroii?

Un asistent medical la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, Marius Iuga, în vârstă de 51 de ani, a fost răpus de noul coronavirus. Bărbatul a fost diagnosticat pozitiv la COVID-19 luni, 9 noiembrie. Suspiciunea lui a fost că s-a infectat chiar în unitatea medicală, după ce unele echipamente civile și medicale au fost depozitate în același loc, la solicitarea factorilor decizionali.

În noaptea de 13 spre 14 noiembrie, saturația a scăzut, a fost chemată ambulanța, iar bărbatul a ajuns la spitalul-suport COVID-19 din Baia Mare. Sâmbătă seară era deja pe Secția ATI. În noaptea de duminică spre luni, asistentul medical s-a stins din viață. Bărbatul a îngrijit, încă din luna iulie, pacienții testați pozitivi la COVID-19 de la unitatea medicală din Vișeu de Sus. Acum, a fost răpus chiar el de virus. Decesul a apărut pe raportarea de astăzi, 16 noiembrie.

„Ce se poate întâmpla când ai o conducere tampa și un epidemiolog care ii întrece pe toți în prostologie pe secția CPU-TAMPON. Pana nu cu mult timp în urma hainele civile, cele cu care veneam de acasă stăteau pe un cuier atârnate, încăpere în care ne dezbracăm și ne echipam în echipamentele individuale de lucru,perioada în care nu s-a întâmplat niciun incident la locul de munca. Mintea luminata a epidemiologului a dat dispoziție ca hainele civile sa dispară de pe acel cuier și sa fie închise în aceleași dulapuri unde era depozitat echipamentul individual de lucru, aspect interzis complet de lege. Și uite asa este prezumția rezonabila ca m-am infectat cu Covid din aceasta cauza. Urale epidemiologului nostru”, a postat, pe o rețea de socializare, asistentul după ce a fost diagnosticat pozitiv.

ACTUALIZARE – Șeful DSP Maramureș spune că l-a cunoscut pe Marius Iuga, asistentul medical răpus de COVID-19. „Înainte de tragicul eveniment, la spitalul din Vișeu de Sus a fost declarat focar. S-a făcut ancheta epidemiologică. Am primit vestea cu foarte multă tristețe. L-am cunoscut personal. Era extrem de dedicat meseriei lui, era extrem de implicat”, a spus Rareș Pop, care a confirmat, apoi, că este cel de-al doilea deces în Maramureș, în rândul cadrelor medicale, după cel al lui Nicolae Ștrempel, medic de familie din Satulung. În ceea ce privește respectarea circuitelor spitalicești, șeful DSP a arătat că responsabilitatea aparține atât conducerii medicale a unității din Vișeu (sau, până la urmă, a oricărei alte unități), cât și a fiecărui angajat în parte.

Cei care se simt lezați sunt așteptați cu un punct de vedere! Așteptăm, de asemenea, opiniile autorităților responsabile!

Vom reveni cu detalii! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace! Suntem alături de familia îndoliată!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu