Share
Etnologul Janeta Ciocan împlinește o frumoasă vârstă

Etnologul Janeta Ciocan împlinește o frumoasă vârstă

Azi, 28 noiembrie, Janeta Ciocan – muzeograf, etnolog, un nume important în ceea ce privește cercetarea etnografică în județ – împlinește o frumoasă vârstă.

În 2021, la împlinirea a 50 de ani de activitate, conducerea Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș i-a oferit simbolic Diploma de excelență, în semn de apreciere pentru munca depusă în nobila misiune de cercetare și păstrare a patrimoniului cultural național.

„O doamnă distinsă, dedicată păstrării valorilor tradiționale românești, aniversează astăzi o frumoasă vârstă. Doamna Janeta Ciocan a dus o muncă susținută, continuă de peste 50 de ani, în sprijinul valorificării și salvgardării patrimoniului românesc prin ani de cercetare care s-au concretizat în nenumărate publicații, expoziții, prezentări și multe alte activități care au evidențiat cât de valoros este patrimoniul nostru românesc atât cel material, cât și cel imaterial. Un muzeograf desăvârșit, un etnolog de renume care a înțeles că păstrând aceste “frumoase bijuterii„ reușim să definim o identitate proprie.

Îi suntem extrem de recunoscători pentru toată strădania depusă în acest sens și pentru faptul că încă ne călăuzește pașii în deprinderea celor mai bune practici spre identificarea, păstrarea și valorificarea bogăției strămoșești.

Doamna Janeta Ciocan, astăzi de ziua dumneavoastră, vă dăm în dar mulțumirea și recunoștința noastră și vă dorim ani buni cu sănătate și fericire alături de cei dragi! La mulți ani!”, transmit cei de la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

La mulți ani cu sănătate și bucurii și din partea noastră!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu