Share
Episod de iarnă repezită: Zăpadă în aria naturală maramureșeană! În prezent, regiunea noastră se numără printre singurele din România. Vezi situația națională!

Episod de iarnă repezită: Zăpadă în aria naturală maramureșeană! În prezent, regiunea noastră se numără printre singurele din România. Vezi situația națională!

Episod de iarnă repezită! Zăpadă în aria naturală maramureșeană! În prezent, regiunea noastră se numără printre singurele din România. Vezi situația națională!

Vremea rece din intervalul anterior a făcut ca în zona montană înaltă precipitațiile căzute să fie sub formă de lapoviță și chiar ninsoare. Așa se face că avem deja zăpadă în Munții Rodnei și Munții Maramureșului.

Conform măsurătorilor făcute de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie, avem zăpadă în mai multe masive muntoase din țară. Ce mai mare strad de zăpadă îl avem în Carpații Meridionali, 4 centimetri, la Bâlea Lac și Vârful Omu. 3 cm sunt în apropiere la Sinaia și la Vlădeasa-Stâna de Vale. 2 cm sunt la stația meteo Iezer din Munții Rodnei, dar și la Călimani, Bucin și Penteleu. 1 cm măsoară zăpada pe Ceahlău.

Practic este ceva obișnuit pentru luna octombrie să avem zăpadă pe crestele munților. Ba chiar au fost situații când aceasta măsura și mai mult decât acum. Cert este că ne putem aștepta să se mai înregistreze precipitații mixte la munte, în aria maramureșeană, iar la peste 1.500 metri chiar va ninge, arată prognoza meteorologică, și se va așterne nou strat de zăpadă. La ora 13.00, mercurul indica în termometre -1 grad la stația meteo Iezer, la fel și valoarea termică resimțită. Valorile termice maxime în intervalul viitor vor fi de la 7 la 9-13 grade, resimțite de la 7 la 9-13 grade, iar cele minime de la 4-5 la 7-9 grade în zonele joase, respectiv de la -3, -2 la 1-3 grade în zona montană, resimțite la fel cât indică și măsurătorile. Izolat, se va semnala ceață și local brumă.

C.Ț.

Foto deschidere – arhivă / 22 septembrie 2021

Atașat aici stratul de zăpadă, ora 09.00, 14 octombrie 2021


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu