Share
Episod de iarnă repezită: Ninge în aria naturală maramureșeană, astăzi, 22 septembrie! Fabuloasele priveliști, din ținutul Borșa, Munții Rodnei (VIDEO ȘI FOTO)

Episod de iarnă repezită: Ninge în aria naturală maramureșeană, astăzi, 22 septembrie! Fabuloasele priveliști, din ținutul Borșa, Munții Rodnei (VIDEO ȘI FOTO)

Episod de iarnă repezită! Ninge în aria naturală maramureșeană, astăzi, 22 septembrie! Fabuloasele priveliști sunt surprinse în ținutul Borșa, Munții Rodnei. Ninsorile sunt slabe totuși în prezent.

În ultimii ani s-a întâmplat un lucru interesant: în cea de-a treia decadă a lunii septembrie vremea a fost oarecum similară cu vremea în prima decadă a lunii mai, în regiunea noastră. Așadar, în 22 septembrie vremea este cam ca în 7 mai.

Așa se face că atunci când vremea a fost frumoasă în 7 mai, așa a fost și în 22 septembrie. Atunci când vremea a fost răcoroasă și cu precipitații, la fel s-a întâmplat și în 22 septembrie. Anul acesta, „această regulă” s-a respectat. Vremea este deosebit de rece pentru data din calendar, maximele fiind de la 7 la 9-13 grade, iar minimele de la 3-4 la 7-9 grade în zonele populate.

În zonele montane înalte, însă, valorile termice sunt mult mai scăzute, În dimineața de 22 septembrie, la stația meteo Iezer din Munții Rodnei, valorile termice au fost de -1, chiar -2 grade, însă temoeraturile resimțite au fost și de -3, chiar -4 grade. Astfel, în timp ce în zonele joase a plouat slab, la altitudini de peste 1.700 metri, ploaia s-a transformat în lapoviță și chiar ninsoare. Ba în zonele montane înalte chiar s-a așezat un strat neuniform de zăpadă, care ar putea crește în orele viitoare, asta și în contextul în care vremea se va menține răcoroasă pentru data din calendar. În plus, meteorologii au emis o informare de specialitate în care arată faptul că ar putea să mai ningă la altitudini mari.

Însă nu trebuie să ne precipităm! Vremea se va mai menține friguroasă câteva zile, după care se va mai încălzi puțin, nu mult, dar cât să se apropie de normalul termic al perioadei. Vom ajunge iarăși la maxime de la 9-13 la 19-22 grade și minime de la 7 la 9-13 grade. În plus, din mai mult noros, cerul va redeveni variabil și chiar mai mult senin în apropierea weekendului. Vezi Video AICI!

C.Ț.

Lasă un comentariu