Share
Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 Baia Mare au marcat Ziua Mondială a Artei

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 Baia Mare au marcat Ziua Mondială a Artei

Ziua Mondială a Artei este serbată anul pe 15 aprilie. Data de celebrare a fost aleasă în memoria lui Leonardo da Vinci, pictor, sculptor, arhitect, inventator şi umanist italian, născut în data de 15 aprilie 1452.

Această zi a fost marcată și la Școala Gimnazială Nr. 18 din Baia Mare prin câteva activități inedite.

„Am hotărât să onorăm și noi artele și azi am organizat ateliere diverse și interesante. Clasele pregătitoare au muncit în echipă și au finalizat o frumoasă lucrare Graffy Roll. Clasele I au făcut icoane pe lemn, folosind tehnica decupajului, copiii clasei a II-a și-au confecționat câte un breloc din biluțe de lână, folosind tehnica pâslăritului, iar clasa a III-a a exersat pictura pe pânză. Elevii clasei a IV-a, folosind pictura pe materiale textile, și-au împodobit tricourile, încercând să cuprindă trăirile celor 5 ani petrecuți împreună. Au mai pregătit și prezentat și o mini-scenetă, pe baza unui text creativ compus de o colegă talentată, fără a uita de recuzita necesară.

La final, elevii din gimnaziu și-au prezentat oficial trupa 18 Art, trupă ce luat naștere prin implicarea profesorilor și dorința copiilor de a se exprima în mod artistic. Ei au oferit un mic indiciu despre activitatea acesteia prin prezentarea a două decoruri pictate și a unui dans medieval”, precizează reprezentanții unității de învățământ.

În timpul desfășurării activităților, elevii au fost vizitați de prof. Ioana Hochia – inspector şcolar pentru învăţământ primar şi alternative educaţionale

Felicitări tuturor!

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu