Share
Efectele vijeliei în Maramureș: Se face apel la solidaritate după ce acum sunt clădiri în Handalul Ilbei care-s afectate de grindină (FOTO)

Efectele vijeliei în Maramureș: Se face apel la solidaritate după ce acum sunt clădiri în Handalul Ilbei care-s afectate de grindină (FOTO)

Apel făcut la solidaritate în județul Maramureș. Vijelia care s-a abătut asupra localității Handalul Ilbei, comuna Cicârlău, a făcut pagube realmente serioase.

Mai multe locuințe au avut de suferit de pe urma vremii capricioase din seara zilei de duminică, 1 august. Grindina a ciuruit acoperișurile mai multor locuințe.

Primarul comunei Cicârlău, Sorin Lupșe, a lansat un apel umanitar oamenilor de bine, fie din comună, fie din exterior, care ar putea să doneze materiale de construcții celor afectați de vijelie.

„În urma furtunii abătute în seara zile de 1 august asupra comunei Cicârlău, cu preponderență asupra satului Handalu Ilbei, unde, pe lângă intensificările puternice ale vântului, a căzut gheață distrugând acoperișurile mai multor locuințe, vă rugăm pe cei care doriți, puteți și aveți materilae de construcții rămase, în special invelitori (țiglă, internit, ondulin, etc), să îi ajutați pe semenii noștri afectați de vremea rea!

Cei care doresc să facă astfel de donații sunt rugați să sune la primărie, sau pe mine personal, pentru a ne comunica de unde pot fi luate materialele și duse celor aflați în nevoie”, arată Sorin Lupșe.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.1 Comentariu în această postare

  1. Pana la vijelii, porto, inundatii, pedeapsa Domnului … E inconștiența omului sau/și egoismul omului de ai fi numai lui bine. Omul hotărăște cat sa fie streasina de mare, de unde sa se scurga apa, sa nu fie atins gardul, viteza prea mare de deplasare, deplasarea in conditii fara aderenta …

    Răspunde

Lasă un comentariu