Share
Efectele unei rate crescute: În județul Maramureș un municipiu și o comună carantinate zonale! Vor intra și Sighetu Marmației și Boiu Mare!

Efectele unei rate crescute: În județul Maramureș un municipiu și o comună carantinate zonale! Vor intra și Sighetu Marmației și Boiu Mare!

Efectele unei rate crescute! În județul Maramureș un municipiu și o comună carantinate zonale! Vor intra și Sighetu Marmației și Boiu Mare!

Cel de-al doilea municipiu al județului Maramureș, Sighetu Marmației, va intra în carantină zonală în curând. La fel se va întâmpla și cu comuna Boiu Mare.

Comuna Boiu Mare este liderul incidenței cazurilor de COVID-19 în Maramureș și astăzi, 13 octombrie. Cu 18 cazuri, bifează o incidență de 16,26 cazuri la mie, la fel ca și ieri, de altfel. Incidența este una record în județ de la începutul pandemiei, dar totuși vorbim despre o comună mică.

Municipiul Sighetu Marmației a înregistrat o creștere constantă. Dacă ieri incidența era de 7.97 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, cu un total de 340 cazuri cumulate în interval de două săptămâni, numărul a înregistrat o nouă creștere în aceste ore, astfel că astăzi, 13 octombrie, vorbim despre 8,20 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, cu un total cumulat de 350 cazuri în interval de două săptămâni.

Așadar astăzi, 13 octombrie, avem total 9 UAT-uri, prescurtarea de la unități administrativ-teritoriale, în Maramureș, care au o incidență mai mare de pragul de 7,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, cel luat în calcul pentru carantinarea zonală. După ce vor intra Sighetu Marmației și Boiu Mare, vor rămâne Vima Mică și Desești, dar fiind vorba despre cazuri familiale, fără posibilitatea de extindere, carantina nu se impune.

Să mai spunem că între timp au venit documentele necesare pentru carantinarea comunei Bocicoiu Mare și a fost prelungită măsura din nou pentru Giulești.

Ar trebui să spunem așadar că vom avea 8 UAT-uri carantinate, Giulești (din 22 septembrie cu prelungiri), Recea (din 5 octombrie), Cernești (din 7 octombrie), Rona de Jos și Groși (ambele din 9 octombrie) la care s-a adăugat Bocicoiu Mare (din 12 octombrie) și la care se vor adăuga Sighetu Marmației și Boiu Mare (din 13 octombrie). Anunțul oficial va veni în intervalul următor, arată sursele DirectMM.ro. Ca o actualizare, după raportarea de la ora 13.00, CJSU Maramureș arată că este abilitat să comunice faptul că se aşteaptă de la nivel central documentele pentru instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Boiu Mare, cu localităţile aparţinătoare şi pentru municipiul Sighetu Marmaţiei. Vom reveni cu amănunte, de îndată ce acestea vor apărea!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu