Share
Efect al încălzirii vremii: Avalanșă în Munții Rodnei care a măturat Cabana Puzdrele. Iată aici și imagini convingătoare!(FOTO)

Efect al încălzirii vremii: Avalanșă în Munții Rodnei care a măturat Cabana Puzdrele. Iată aici și imagini convingătoare!(FOTO)

Efect al încălzirii vremii: Avalanșă în Munții Rodnei care a măturat Cabana Puzdrele. Iată aici și câteva imagini convingătoare!

Pe fondul încălzirii bruște a vremii, o avalanșă de mari dimensiuni „a măturat” Cabana Puzdrele din Munţii Rodnei. Nu au fost raportate victime, conform informațiilor existente.

Avalanșa a curs pe fața estică a Vârfului Puzdrele, plecând de la aproximativ 1900 metri și a trecut peste cabana aflată la 1500 metri altitudine. Coroana este de aproximativ 400-500 metri. Lungimea avalanșei este de aproximativ 1000 metri, arată pagina Avalanșe în România care citează informații Ski Norm.

„Cabana acoperită aproape complet e nouă, solidă, are parter și dormitoare la etaj iar lângă cabană sunt 2 heleștee cu pești – acoperite în totalitate de avalanșa de aproape 1000 metri lungime. Acolo sunt muncitori la o altă cabană (mai sus de zona afectată) care timp de aproape 30 minute au auzit un huruit grozav”, arată Dan Benga, managerul Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș.

C.Ț.

Foto – Nuțu Coman


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu