Share
Echipa Somaschi a desfășurat lecții de alfabetizare pentru copiii din comunitatea Craica

Echipa Somaschi a desfășurat lecții de alfabetizare pentru copiii din comunitatea Craica

Au trecut aproape 30 de ani de când Fundația Somaschi face parte din peisajul băimărean. Încă de la început, obiectivul acesteia a fost de a ajuta copiii din familiile defavorizate, prin programe de alfabetizare, lecții după orele de curs, vizite la Centrele de bătrâni și distribuirea de ajutoare sosite din Italia pentru persoanele fără posibilități financiare.

Pe o perioadă de trei săptămâni, reprezentanții fundației au mutat Centrul de alfabetizare de la sediu, în comunitatea Craica, făcând lecții cu un număr de aproximativ 70 de copii care frecventează școala. Aceștia nu au un mediu favorabil pentru lecții, masă și condiții de igienă. Avantajul acestei activități „în stradă”, a fost acela de a implica participarea a foarte mulți copii curioși, care s-au alăturat celorlalți, fiind fascinați de acest joc. Au desenat, au colorat, s-au jucat cu cifrele prin exerciții de matematică, exprimându-și dorința de a învăța lucruri noi.

Lucrul cu copii din zonele defavorizate necesită o abordare sensibilă și bine planificată, acești copii confruntându-se cu probleme economice, sociale și de educație. Astfel de activități îmbunătățesc abilitățile copiilor lipiți de posibilități, fiind esențiale în reducerea decalajelor educaționale.

Lăcrimioara ZOTA

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu