Share
E oficial în România: Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Ucraina în zona roșie, Albania acum în cea galbenă (DOCUMENT)

E oficial în România: Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Ucraina în zona roșie, Albania acum în cea galbenă (DOCUMENT)

E oficial în România! Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Și Ucraina intră în zona roșie! Albania și ea în cea galbenă!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de joi, 14 octombrie, noua listă a țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat prin decizia cu numărul 85. Potrivit CNSU, Ucraina intră în zona roșie, Albania în cea galbenă.

Astfel: în zona roșie au intrat: Ucraina și Gibraltar; în zona galbenă au intrat: din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Albania, Botswana, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite; din zona verde, în urma creșterii incidenței: Olanda, Gabon, Montserrat, Insulele Virgine Britanice și Insulele Turks și Caicos; în zona verde au intrat: Elveția, Canada, Iordania, Kazahstan, Andorra, Groenlanda, Polinezia Franceză și Sao Tome și Principe.

Pentru revenirea din state aflate în zona roșie se impune o perioadă de 14 zile de carantină. Excepție de la această regulă fac: persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă, având cel puțin 10 zile de la administrarea ultimei doze de ser; copiii cu vârste mai mici de 6 ani; minorii cu vârstele cuprinse între 6 și 16 ani, dacă prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. Testul nu poate fi făcut după intrarea în țară; persoanele care stau mai puțin de 72 de ore pe teritoriul României. Persoanele nevaccinate care se întorc din state aflate în zona galbenă pot ieși din carantină în a zecea zi, dacă fac un test PCR în a opta zi, iar acesta iese negativ. Totodată, a crescut vârsta de la care sunt exceptați de la măsura carantinării și obigativității prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani. Vezi lista țărilor AICI!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu