Share
E oficial în România!: Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Patru mari țări europene plus SUA, în zona roșie! (DOCUMENT)

E oficial în România!: Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Patru mari țări europene plus SUA, în zona roșie! (DOCUMENT)

E oficial în România!Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Patru mari țări europene plus SUA intră de acum în zona roșie!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de joi, noua listă a țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat printr-o nouă decizie. Potrivit CNSU, Germania, Polonia, Elveția, SUA și Norvegia au intrat în zona roșie.

Astfel, în zona roșie au intrat: Germania, Elveția, Polonia, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Liechtenstein, Andorra, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Azerbaidjan și Botswana. În zona galbenă au intrat: din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Belarus, Noua Caledonie, Suriname și Saint Vincent și Grenadine; din zona verde, în urma creșterii incidenței: Finlanda, Laos, Insulele Falkland și Insulele Turks și Caicos; În zona verde a intrat: Saint Lucia.

Noua listă intră în vigoare în 14 noiembrie 2021. Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină. Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi. Vezi lista țărilor AICI!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu