Share
E oficial în România!: Iată cum arată noua listă a țărilor, în funcție de risc! Moldova și Bulgaria au intrat acum în zona roșie (DOCUMENT)

E oficial în România!: Iată cum arată noua listă a țărilor, în funcție de risc! Moldova și Bulgaria au intrat acum în zona roșie (DOCUMENT)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat acum lista aceasta cea nouă cu țările care au risc epidemiologic, pe coduri de culori, roșu, galben, verde, în funcție de cazurile COVID-19.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de joi, 30 septembrie, noua listă a țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat prin decizia cu numărul 77. Potrivit CNSU, Republica Moldova și Bulgaria intră în zona roșie.

Ca atare, se modifică HCNSU 43 din 01.07.2021 prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă precum și cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional.

Iată modificările apărute în listă!
Schimbările survenite:
– în zona roșie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda;
– în zona galbenă au intrat:
• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas;
• din zona verde, în urma creșterii incidenței:Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto;
– în zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.

„Conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum şi conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, se exceptează de la măsura carantinei (…) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional”, se arată în hotărârea CNSU. Lista intră în vigoare începând cu data de 3 octombrie, ora 00:00. Vezi lista țărilor AICI!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu