Share
E oficial în România! Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Italia va intra în zona galbenă, Monaco în roșie! (DOCUMENT)

E oficial în România! Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Italia va intra în zona galbenă, Monaco în roșie! (DOCUMENT)

E oficial în România!Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Italia va intra în zona galbenă, Monaco va intra în cea roșie!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de joi, 25 noiembrie 2021, hotărârea numărul 106, privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor, de risc epidemiologic ridicat. Potrivit CNSU, Italia va intra în zona galbenă, iar în Monaco în zona roșie.

Aastfel în zona roșie a intrat Monaco; În zona galbenă au intrat: din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Romania și Guam; din zona verde, în urma creșterii incidenței: Italia, Aruba, Malta și Insulele Virgine ale Statelor Unite; În zona verde au intrat: Botswana, Brunei Darussalam și Insulele Falkland, arată CNSU.

Noua listă intră în vigoare în 28 noiembrie 2021, ora 00,00. Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină. Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi. Vezi lista țărilor AICI!

C.Ț.

Lasă un comentariu