Share
E oficial în România: Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Grecia, Austria și Belgia intră acum în zona roșie (DOCUMENT)

E oficial în România: Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Grecia, Austria și Belgia intră acum în zona roșie (DOCUMENT)

E oficial în România!: Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Grecia, Austria și Belgia se vor afla de acum în zona roșie!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de joi, noua listă a țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat prin decizia cu numărul 90. Potrivit CNSU, Grecia, Austria și Belgia intră în zona roșie.

Astfel, în zona roșie au intrat: Belgia, Austria, Grecia, Belarus și Jersey. În zona galbenă au intrat: din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Israel, Palestina, Insulele Feroe, Guyana, Bermuda, Saint Lucia și Saint Maarten; din zona verde, în urma creșterii incidenței: Islanda și Azerbaidjan. În zona verde au intrat: Gabon, Guatemala, Botswana, Filipine și Leshoto.

Pentru revenirea din state aflate în zona roșie se impune o perioadă de 14 zile de carantină. Excepție de la această regulă fac: persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă, având cel puțin 10 zile de la administrarea ultimei doze de ser; copiii cu vârste mai mici de 6 ani; minorii cu vârstele cuprinse între 6 și 16 ani, dacă prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. Testul nu poate fi făcut după intrarea în țară; persoanele care stau mai puțin de 72 de ore pe teritoriul României. Persoanele nevaccinate care se întorc din state aflate în zona galbenă pot ieși din carantină în a zecea zi, dacă fac un test PCR în a opta zi, iar acesta iese negativ. Totodată, a crescut vârsta de la care sunt exceptați de la măsura carantinării și obigativității prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani. Măsurile intră în vigoare duminică, 24 octombrie, la ora 00.00. Vezi lista țărilor AICI!

C.Ț.

Lasă un comentariu