Share
E oficial în România!: Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Franța și Portugalia vor reintra în zona galbenă! (DOCUMENT)

E oficial în România!: Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Franța și Portugalia vor reintra în zona galbenă! (DOCUMENT)

E oficial în România! Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Franța și Portugalia vor reintra de duminică în zona galbenă!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de joi, 18 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 104 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Potrivit CNSU, Cipru intră în zona roșie, iar în urma creșterii incidenței Franța și Portugalia trec din zona verde în zona galbenă.

Astfel, în zona roșie au intrat: Cipru, Iordania, San Marino, Groenlanda și Trinidad și Tobago. În zona galbenă au intrat: din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Azerbaidjan și Brunei Darussalam; din zona verde, în urma creșterii incidenței: Franța, Portugalia, Monaco, Chile, Liban și Guyana. În zona verde au intrat: Thailanda, Iran, Aruba și Saint Kitts și Nevis, arată CNSU.

Noua listă intră în vigoare în 21 noiembrie 2021, ora 00,00. Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină. Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi. Vezi lista țărilor AICI!

C.Ț.

Lasă un comentariu